Με κατάνυξη και… βιασύνη πανηγύρισε φέτος ο Άγιος Λουκάς στα Άνω Λιόσια

Μαρίνος Σαρλάς, Γιώργος Μαυροειδής, Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, Θανάσης Σχίζας και Γιάννης Σκρέκας, δεν πρόλαβαν τη λιτάνευση αλλά αυτό δεν του εμπόδισε να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Λουκά το πρωί του Σαββάτου ανήμερα της εορτής του, ασπαζόμενοι την εικόνα κι ανταλλάσσοντας θερμές ευχές με τον κόσμο.


Με λαμπρές τιμές και τη συμμετοχή πλήθους πιστών τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως του Ιατρού στο ομώνυμο παρεκκλήσι των Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης.
Την παραμονή της γιορτής του Αγίου Λουκά το απόγευμα της Παρασκευής 10 Ιουνίου, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα.
Το επόμενο πρωί, ανήμερα της εορτής του Αγίου, το Σάββατο 11 Ιουνίου, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ενώ οι λατρευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την περιφορά της εικόνας. 
Ωστόσο το γεγονός ότι η εικόνα βγήκε πιο νωρίς από την προγραμματισμένη ώρα στέρησε στη Φιλαρμονική την τιμή και τη χαρά να τη συνοδέψει, δίνοντας ξεχωριστό εορταστικό τόνο στη Λιτάνευση. Οι μουσικοί ήρθαν την ώρα που ανέγραφε το πρόγραμμα, είδαν κι απήλθαν, καθώς η εικόνα ήδη είχε επιστρέψει … Δεν πειράζει ας ελπίσουμε ότι του χρόνου θα υπάρξει καλύτερη οργάνωση.