Συνεχίζονται εντατικά οι επιχειρήσεις καθαριότητας στο Δήμο Φυλής

Ο Μιχάλης Οικονομάκης συνομιλεί με κατοίκους της περιοχής
Ο Μιχάλης Οικονομάκης με την εκπρόσωπο της Υγειονομικής Διεύθυνσης, Κωνσταντίνα Γεωργακοπούλου

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, του Δήμου Φυλής το έργο του καθαρισμού εγκαταλελειμμένων οικοπέδων και κτιρίων, και χέρσων εκτάσεων, στο πλαίσιο τόσο της προστασίας της δημόσιας υγείας όσο και της πυροπροστασίας.
Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 31 Μαΐου, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν στον καθαρισμό των χώρων του πρώην Λυκείου Κατσιάρα στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, αποψιλώνοντάς τους από ξερά χόρτα και απομακρύνοντας απορρίμματα και μπάζα.
«Κάθε μέρα μεταφέρουμε 7-8 φορτηγά με μπάζα και απορρίμματα, τα οποία επιτήδειοι εναποθέτουν σε εγκαταλελειμμένα οικόπεδα σε διάφορες περιοχές του Δήμου, ρυπαίνοντας το περιβάλλον», υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Μιχάλης Οικονομάκης.
Ο Αντιδήμαρχος διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου δίνουν καθημερινά αγώνα για να απομακρύνουν τα απορρίμματα, καθώς αποτελούν εστίες μόλυνσης, ιδιαιτέρως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ αυξάνουν και τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο ζωές και περιουσίες. Παράλληλα, προειδοποίησε προς κάθε κατεύθυνση να μην γίνεται ρίψη απορριμμάτων και μπαζών, ενώ συνέστησε στους δημότες να αποτρέπουν και να καταγγέλλουν όσους επιχειρούν να το κάνουν όταν κάτι τέτοιο πέφτει στην αντίληψή τους.
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, είναι το ότι συνεχίζεται από αγνώστους η ρίψη απορριμμάτων και μπαζών σε καθαρισμένα οικόπεδα και χώρους, με αποτέλεσμα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αυτά να ρυπαίνονται και πάλι. Στην αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου αναμένεται να συμβάλει σημαντικά ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας, ο οποίος έχει κατατεθεί προς έγκριση στην Περιφέρεια, και θα επιτρέπει στο Δήμο να προχωρήσει ακόμη και σε επιβολή χρηματικών προστίμων σε όσους δεν συμμορφώνονται και συνεχίζουν τη ρίψη απορριμμάτων και μπαζών.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα