Μάζεψε τα κουφάρια για να αποφύγει την πλημμύρα ο Μαυροειδάκος


Δεν είναι μόνο ότι ο κόσμος κλαίει τα αυτοκίνητά του, που του τα κλέβουν και αφού τους πάρουν τα ανταλλακτικά τα πετάνε στο ρέμα. Είναι που μετά φράζει το ρέμα και κινδυνεύουν να πνιγούν οι παραρεμάτιοι...
Το πρόβλημα των πυρπολημένων οχημάτων που ρίχτηκαν στο ρέμα της Εσχατιάς προέκυψε για το Δήμο Φυλής στις αρχές Απριλίου 2016, καθώς ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μαυροειδάκος διαπίστωσε ότι έφραζαν την κοίτη του ρέματος, δημιουργώντας, σε περίπτωση νεροποντής, κίνδυνο υπερχείλισης.
Για το λόγο αυτό απευθύνθηκε στην Περιφέρεια και στις Αστυνομικές Αρχές, με αντικείμενο συζήτησης την ανάσυρσή τους. Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις οι συναρμόδιοι φορείς κατέληξαν ότι τα περίπου δεκαέξι αμαξώματα  θα ανασύρονταν από την Πυροσβεστική που διαθέτει τον αναγκαίο μηχανολογικό εξοπλισμό.
 Όμως ο καιρός πρόλαβε τις εξελίξεις. Οι πρόβλεψη της Μετεωρολογικής για καταιγίδα, το απόγευμα της Τρίτης 7 Ιουνίου 2016, ανάγκασε τον Αντιδήμαρχο να δράσει αμέσως, ώστε να αποφύγει το ενδεχόμενο να πλημμυρίσουν σπίτια στην περιοχή. Κάλεσε έναν φίλο του ιδιοκτήτη χωματουργικού μηχανήματος, ο οποίος ανέσυρε, αφιλοκερδώς, οκτώ πυρπολημένα αμαξώματα αυτοκινήτων που έφραζαν κομβικά σημεία του ρέματος.
Η πρωτοβουλία δικαίωσε τον Αντιδήμαρχο, αφού το ύψος του νερού έφτασε κοντά στο όριο υπερχείλισης. Η επόμενη μέρα βρήκε το Γιάννη Μαυροειδάκο να συνεννοείται με την Αστυνομία για τη διαδικασία ταυτοποίησης των οχημάτων, ώστε μαζί με τα υπόλοιπα που έχουν συσσωρευτεί σε άλλα σημεία του Ζεφυρίου, να οδηγηθούν, το ταχύτερο δυνατό, στους χώρους ανακύκλωσης.
«Η υπόθεση έχει δύο πτυχές: Την παραβατική, καθώς δεκάδες ιδιοκτήτες χάνουν τα αυτοκίνητά τους που μετατρέπονται, εν μια νυκτί σε ανταλλακτικά. Τα κρούσματα κλοπής έχουν αυξηθεί ανησυχητικά στην περιοχή και τα παράπονα των κατοίκων είναι καθημερινά. Την περιβαλλοντική καθώς οι δράστες προσπαθούν να εξαφανίσουν τα ίχνη της παράνομης δραστηριότητάς τους πυρπολώντας τα οχήματα και ρίχνοντάς τα στο ρέμα. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί υπερβαίνει το Δήμο Φυλής που δεν έχει τις απαιτούμενες αρμοδιότητες να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Θα λυθεί μόνο με την αστυνόμευση και τη διευθέτηση του ρέματος, ζητήματα  για το οποία ο Δήμος Φυλής ενοχλεί, καθημερινά, τους αρμόδιους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου.