Ξανά άνθρωποι με το καθιερωμένο πάρτι στο ΑΛΦΑ


H φωτογραφία του Απόστολου Ραβάνη είναι από το περσινό πάρτι, καθώς ο Δημήτρης Μανώλαρος δεν τον αποθανάτισε φέτος
Όπως για κάθε σοβαρό οργανισμό, έτσι και για το Φροντιστήριο ΑΛΦΑ η παράδοση είναι ένα άυλο αγαθό μεγάλης σημασίας.
Έχοντας ήδη δημιουργήσει παράδοση στα εκπαιδευτικά πράγματα της περιοχής το φροντιστήριο όχι μόνο ξέρει τι σημαίνει, αλλά την έχει αναγάγει σε μέσον για την επίτευξη των εκπαιδευτικών του στόχων.
Μια τέτοια παράδοση είναι η αφαίρεση της ανθρώπινης ιδιότητας, στην αρχή της χρονιάς, από το μαθητή που πρόκειται να υποστεί τη δοκιμασία των πανελλαδικών. Για να τονίσει ότι ο πρέπει να αφοσιωθεί ψυχή τε και σώματι στις εξετάσεις ο Διευθυντής Σπουδών Απόστολος Ραβάνης τον υποβάλει σε μια τελετή αναχωρητισμού, στη διάρκεια της οποίας ο υποψήφιος δεσμεύεται στον εαυτό του ότι, την προσεχή χρονιά, δεν πρόκειται να υποκύψει σε πειρασμούς που θα τον αποσπάσουν από τη μελέτη. Χάνει, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Απόστολος την ιδιότητα του ανθρώπου και μετατρέπεται σε μηχανή μελέτης.
Με το τέλος των Πανελλαδικών το φροντιστήριο αποδίδει και πάλι στον υποψήφιο την ιδιότητα του ανθρώπου και μάλιστα του συστήνει να περάσει όσο καλύτερα μπορεί μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οπότε θα αποκτήσει και πάλι έννοιες, καταθέτοντας το μηχανογραφημένο δελτίο επιλογής της σχολής που αντιστοιχεί στις προτιμήσεις και στην βαθμολογική του επίδοση.
Αυτό ακριβώς συνέβη το βράδυ της Τετάρτης 1ης Μαΐου 2016 με τους υποψηφίους που τελείωσαν τις υποχρεώσεις τους στις φετινές Πανελλαδικές. Στη διάρκεια μιας σύντομης τελετής που περιείχε και τις απαραίτητες νουθεσίες του Απόστολου, ανέκτησαν την ιδιότητα του ανθρώπου και το γιόρτασαν δεόντως με το καθιερωμένο πάρτι.
Φυσικά με το πάρτι δεν τελείωσε η χρονιά για το ΑΛΦΑ. Απεναντίας, με τις νέες εγγραφές  αρχίζει  η «στρατολόγηση» υποψηφίων, οι οποίοι, αφού ενταχθούν στο καλοκαιρινό πρόγραμμα, θα υποστούν τον ερχόμενο  Σεπτέμβρη τη διαδικασία αφαίρεσης της ανθρώπινης ιδιότητας. Και ούτω καθεξής…
Το συμπέρασμα είναι ότι ο ΑΛΦΑ δεν σημειώνει τυχαία τις επιτυχίες. Το καταφέρνει χάρη σε μια ολοκληρωμένη φιλοσοφία που διαπνέει το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα και εκδηλώνεται με σταθερά επαναλαμβανόμενες δράσεις και πρωτοβουλίες. Όσο για την τύχη όλοι στο ΑΛΦΑ γνωρίζουν τη σημασία της, αλλά έχουν υιοθετήσει το γνωμικό του Σόλωνα: Δεν την εμπιστεύονται…