Ξεχείλισε παράδοση το Πάρκο ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΡΟΣ

Ένα διήμερο γεμάτο μουσική, χορό και παράδοση χάρισαν στους δημότες τα χορευτικά τμήματα 14 Συλλόγων και Ενώσεων, που παρουσίασαν χορούς από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους στο πλαίσιο των Μουσικών Βραδιών Αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκαν στις 3 και 4 Ιουνίου στο Πάρκο «Κώστας Λιάρος» στο Ζεφύρι.
Τα χορευτικά τμήματα των Συλλόγων πρωταγωνίστησαν στη δράση αλληλεγγύης που διοργάνωσε η Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων και ειδών ρουχισμού για τους οικονομικά ευπαθείς συνδημότες μας.

Δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, μικροί και μεγάλοι χορευτές πρόσφεραν με περίσσια χάρη δύο θεαματικές βραδιές, ψυχαγωγώντας τους δημότες, οι οποίοι «ανταμείφθηκαν» για τα είδη που πρόσφεραν με πλούσιο πολιτιστικό χορευτικό πρόγραμμα από αρκετές περιοχές της χώρας.
Τον επίλογο των Μουσικών Βραδιών Αλληλεγγύης «έγραψαν» οι δημότες, οι οποίοι παίρνοντας τη «σκυτάλη» από τα χορευτικά, μετά το τέλος του προγράμματος της δεύτερης ημέρας, έδειξαν κι ίδιοι τις χορευτικές τους ικανότητες, εξίσου αξιέπαινες.
Δίνοντας το «σύνθημα» ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, ο οποίος χόρεψε το τραγούδι που του αφιέρωσε το συγκρότημα, ο κόσμος που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις γέμισε την πίστα και χόρεψε με κέφι και ζωντάνια παραδοσιακούς χορούς.

«Συνδετικός κρίκος» ήταν το 4μελές συγκρότημα ζωντανής μουσικής που συνόδεψε τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Ηπειρωτών Ζεφυρίου και του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Δήμου Φυλής και εν συνεχεία έπαιξε παραδοσιακή μουσική για να γλεντήσει ο κόσμος.

Το μουσικό συγκρότημα (τραγούδι Βαγγέλης Κυριάζος, κλαρίνο Σταύρος Λώτσης, παραδοσιακό ντέφι Γιάννης Σκάβαλης και  αρμόνιο Σπύρος Πάντος) ήταν προσφορά των Συλλόγων Βορειοηπειρωτών Δήμου Φυλής.
Τριμελές συγκρότημα παραδοσιακής κρητικής μουσικής συνόδεψε την πρώτη μέρα και τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Κρητών Ζεφυρίου – Άνω Λιοσίων.
Στις Μουσικές Βραδιές Αλληλεγγύης εμφανίστηκαν την πρώτη ημέρα (3 Ιουνίου) τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων και φορέων: ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πάρνηθα», Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, Σύλλογος Νέων Φυλής, ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου, Σύλλογος Μακεδόνων – Θρακών Άνω Λιοσίων, Σύλλογος Ποντίων Άνω Λιοσίων και Σύλλογος Κρητών Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου.

Τη δεύτερη μέρα (4 Ιουνίου) εμφανίστηκαν τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων: Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου, Σύλλογος Αρκάδων Άνω Λιοσίων, Δημοτική Ενότητα Φυλής, Σύλλογος Θεσσαλών, Σύλλογος Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων «Η Γρίζα, Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Δήμου Φυλής και Σύνδεσμος Αιγαιοπελαγίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων «Ο Αιγέας».

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εμφάνιση των χορευτικών 






































Ιδού και δύο χαρακτηριστικά videos με πρώτους να σέρνουν το χορό ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και ο αξιαγάπητος Θεατράνθρωπος του τόπους μας Χριστόφορος Ζήκας
Χορός Χριστόφορου Ζήκα

Χορός Δημάρχου