Νέα μεγάλη διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φυλής


Με νέα μεγάλη διανομή το διήμερο 5 και 6 Ιουλίου, συνεχίστηκε το πρόγραμμα διάθεσης τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φυλής με την υποστήριξη και τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής. 
Στις περίπου 1.200 οικογένειες δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου διατέθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη τρόφιμα και συγκεκριμένα: Κοτόπουλο, φέτα, γραβιέρα, όσπρια, μακαρόνια, ρύζι, τοματοχυμός, γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, λάδι και αλεύρι.

«Ο Δήμος Φυλής, πιστός στη δέσμευσή του να συνδράμει τους οικονομικά αδύναμους συνδημότες μας αξιοποιώντας κάθε πρωτοβουλία, δυνατότητα και πρόγραμμα, συνεχίζει με συνέπεια τις διανομές τροφίμων μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής. Και αυτή τη φορά εξασφαλίσαμε σημαντική ποσότητα αγαθών συνδράμοντας περίπου 1.200 οικογένειες του Δήμου μας, που η κρίση τις έχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία», τόνισε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Γιώργος Αντωνόπουλος, διαβεβαιώνοντας ότι οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και της Κοινωνικής Υπηρεσίας ειδικότερα, θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος υπογράμμισε τη στενή συνεργασία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας με την Περιφέρεια Αττικής και τη σημαντική συμβολή της δεύτερης στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας.
Στη διανομή συμμετείχαν και βοήθησαν σημαντικά εθελοντές της Επιτροπής Νέας Γενιάς του Δήμου Φυλής, τους οποίους η Κοινωνική Υπηρεσία ευχαριστεί.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Προϋπόθεση για την εγγραφή είναι η κάρτα ανεργίας (δεν απαιτείται για άτομα άνω των 55 ετών) ή το πολύ χαμηλό εισόδημα (π.χ. άτομα με εργασία μερικής απασχόλησης). Αιτήσεις προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο δικαιούνται να κάνουν και οι χαμηλοσυνταξιούχοι.
Οι αιτήσεις γίνονται στην οδό Αθηνών 18, Άνω Λιόσια, εργάσιμες ημέρες από τις 8 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, με εξαίρεση τις ημέρες διανομής τροφίμων.


Επισημαίνεται πως από το Πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα λαμβάνουν παροχές κατά προτεραιότητα, άτομα που δεν έχουν ενταχθεί στο Επισιτιστικό Πρόγραμμα ΤΕΒΑ.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από το διήμερο της διανομής  








0 comments:

Δημοσίευση σχολίου