Χρήσιμη για την κοινωνική υπηρεσία η επίσκεψη του Δημάρχου Φυλής στο Ρότερνταμ

Ο δήμαρχος Φυλής με την Πρόεδρο της Ένωσης Κοινωνικών Υπηρεσιών της Γαλλίας, την αντιδήμαρχο της Μασσαλίας, τον αντιδήμαρχο Φυλής κ. Αντωνόπουλο και τον κ. Γκούμα, εκπρόσωπο της Regioeuropa
Οι δύο διευθυντές των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής και του Δήμου του Ρόττερνταμ
Ο δήμαρχος Φυλής απονέμει το αναμνηστικό μετάλλιο της πόλης της Φυλής στην αντιδήμαρχο του Δήμου της Μασσαλίας και στην Πρόεδρο της Ένωσης Κοινωνικών Υπηρεσιών της Γαλλίας
Ένας πραγματικός φιλέλληνας, εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρώπης, μαζί με τον Δήμαρχο Φυλής και τον αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Αντωνόπουλο
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του διοικητικού συμβουλίου του δικτύου πόλεων ELISAN, ο δήμαρχος Φυλής στο ίδιο τραπέζι με τον δήμαρχο Αγίων Αναργύρων – Καματερού κ. Σαράντη.
O δήμαρχος Φυλής σε τετ-α-τετ συνάντηση με τον δήμαρχο του Ρόττερνταμ
Αναμνηστική φωτογραφία λίγο μετά το τέλος του συνεδρίου με τους αιρετούς εκπροσώπους από όλη την Ευρώπη
Στιγμιότυπα από το συνέδριο με τον Δήμαρχο Φυλής, τον Δήμαρχο του Ρόττερνταμ και την πρόεδρο του δικτύου ELISAN
Αναμνηστική φωτογραφία από την αποστολή του Δήμου Φυλής έξω από το Δημαρχείο του Ρόττερνταμ: Η διευθύντρια της πολεοδομίας κυρία Έλλη Κατσανού, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργος Αντωνόπουλος και ο διευθυντής της Κοινωνικής Υπηρεσίας κ. Βέλλης Γεώργιος
Άκρως εποικοδομητική   η επίσκεψη  της αποστολής του Δήμου Φυλής στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας, και της συμμετοχής της στο ετήσιο συνεδρίου του δικτύου πόλεων ELISAN, στο οποίο μέλος είναι ο Δήμος Φυλής. Μάλιστα ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Παππούς κατέχει θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο του δικτύου.
Κατά τις δύο ημέρες του συνεδρίου, πέτυχε μία σειρά από συνεργασίες με βραχυχρόνιο ορίζοντα υλοποίησης, ενώ τέθηκαν οι βάσεις για περαιτέρω ευρωπαϊκές συνεργασίες για την υποβολή χρηματοδοτικών προτάσεων σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Η πιο σημαντική συνεργασία είναι αυτή με την Ένωση  Δήμων Γαλλίας για θέματα κοινωνικής πολιτικής, με την οποία ο Δήμος Φυλής έχει ήδη συνυποβάλει  στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόταση χρηματοδότησης για κοινωνικές δράσεις. Δεδομένη θεωρείται η συνεργασία στο άμεσο μέλλον με τον Δήμο του Ρόττερνταμ, καθώς και με το Δήμο της Μασσαλίας, ενώ έγιναν προκαταρκτικές συζητήσεις και με τον Δήμο της Βαλένθια.
Θερμή υποδοχή επιφύλαξε ο Δήμαρχος του Ρόττερνταμ στην αποστολή του Δήμου Φυλής, παραθέτοντας μάλιστα επίσημο δείπνο στο Δημαρχείο, ενα κτίριο του 19ου αιώνα, που αποτελεί το αρχιτεκτονικό κόσμημα της πόλης και ένα από τα ελάχιστα που γλίτωσαν τους βομβαρδισμούς του Β´Παγκοσμίου πολέμου.
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου με θέμα «Ιnnovation in care», συμμετείχαν 160 σύνεδροι από όλη την Ευρώπη και πραγματοποιήθηκαν πάνω από 300 επιμέρους συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των πόλεων.
Tο Διευρωπαϊκό Δίκτυο ELISAN αποσκοπεί στην ανταλλαγή καλών πρακτικών και προτάσεων ανάμεσα στους εταίρους με σκοπό να συνδράμουν τις τοπικές και περιφερειακές αρχές στη διαμόρφωση αποτελεσματικών πολιτικών ενσωμάτωσης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων ο Χρήστος Παππούς έχει σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό του: Ο Δήμος Φυλής είναι επικεφαλής εταίρος στη σύμπραξη των πέντε Δήμων της Δυτ. Αττικής που απέφερε το επισιτιστικό πρόγραμμα ΤΕΒΑ, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, μέσω του οποίου ήδη διανέμονται , σε τακτές ημερομηνίες, τρόφιμα σε απόρους. Εξάλλου, με παρέμβαση του Δημάρχου εγκρίθηκε ήδη από το Υπουργείο Εργασίας η απασχόληση 263 μακροχρόνια ανέργων που απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας, μέσω του ΟΑΕΔ. Επίσης ο Δήμος Φυλής θα είναι ένας από τους τριάντα Δήμους στους οποίους θα αρχίσει η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος για το κοινωνικό εισόδημα, που θα εξασφαλίσει ένα σταθερό μηνιαίο εισόδημα σε απόρους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου