Με λαμπρότητα το πανηγύρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Ζωφριά



Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ζωφριάς, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων.
Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 5 Αυγούστου, τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός και ακολούθησε περιφορά της Ιερής Εικόνας, την οποία συνόδεψαν δεκάδες ιερείς, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και πλήθος πιστών. Την πομπή άνοιξε κι εφέτος η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής.
Κατά την επιστροφή της Ιερής Εικόνας στον Ιερό Ναό ο ουρανός έλαμψε από δεκάδες βεγγαλικά, τα οποία εθιμικά ρίχνονται την παραμονή της εορτής για να τιμήσουν την παράδοση που θέλει σε πολλούς τόπους να πιστεύουν ότι την παραμονή το βράδυ, κάποια ώρα, ανοίγουν ξαφνικά οι ουρανοί και φαίνεται το «Άγιο Φως», σε όσους είχαν την υπομονή και την πίστη να ξαγρυπνήσουν.
Ακολούθησε αρτοκλασία και χαιρετισμός από τον εφημέριο του Ναού, πατέρα Γεώργιο, ο οποίος ευχαρίστησε τους ιερείς ενοριών του Δήμου, τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού, τους αιρετούς και τους πιστούς, που και φέτος τίμησαν με την παρουσία τους τον εορτασμό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Στη συνέχεια ο πατήρ Γεώργιος παρέθεσε στους επισήμους νηστίσιμο δείπνο, ενώ πρόσφερε στους ιερείς και τον Δήμαρχο ενθυμήματα.
Ο διήμερος εορτασμός ολοκληρώθηκε το Σάββατο 6 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής, με τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία το πρωί και την Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, το απόγευμα. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου