Παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την όψη του Δήμου ανακοίνωσε ο Χρήστος Παππούς στα «ΖΕΦΥΡΕΙΑ 2016»

 Πάνω ο Δήμαρχος στο βήμα της εκδήλωσης "ΖΕΦΥΡΕΙΑ 2016" και κάτω απονέμει αναμνηστικά στον Αστυνομικό Διευθυντή Δημήτρη Μανιδάκη
Η ασφάλεια, η κοινωνική πολιτική και τα έργα υποδομής που θα αλλάξουν την όψη της πόλης βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Φυλής, όπως κατέδειξε ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, μιλώντας από το βήμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Ζεφύρεια 2016», το βράδυ της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου.
«Ο Δήμος Φυλής πλέον μπορεί να στέκεται γερά στα πόδια του»,  διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος, καταχειροκροτούμενος από τους δημότες, και εξήγγειλε σειρά έργων που δρομολογούνται ή υλοποιούνται ήδη στην περιοχή του Ζεφυρίου, ενώ αναφέρθηκε στις Κοινωνικές Δράσεις και το Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ελληνική Αστυνομία, που θα καταστήσει τον Δήμο έναν από τους ασφαλέστερους στην Αττική.
Με ικανοποίηση οι δημότες άκουσαν από τον Δήμαρχο να ανακοινώνει την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο, μόλις λίγες ώρες πριν, της Προγραμματικής Σύμβασης για την κατασκευή του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού του Ζεφυρίου. Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος, είναι έτοιμα προς δημοπράτηση τα έργα που αφορούν στον κόμβο του Γαβαλά και το ρέμα της Εσχατιάς, που για χρόνια ταλαιπωρούσε τους κατοίκους του Δήμου με καταστροφικές πλημμύρες.
Επιπλέον, εντός του έτους θα παραδοθεί προς χρήση από τους δημότες, το νέο πάρκινγκ του Προαστιακού, «ένα στολίδι στην περιοχή μας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, ο οποίος τόνισε ακόμη ότι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για το κλειστό Γυμναστήριο των σχολείων, ενώ ανέφερε ότι ήδη ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση του Δήμου.
Παράλληλα ωστόσο με τα έργα υποδομής, ο Δήμος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και στις κοινωνικές δράσεις, οι οποίες συμβάλουν στην ανακούφιση των οικονομικά ευπαθών ομάδων του Δήμου μας. «Είχα πει  από αυτό το βήμα πέρυσι, ότι αφού διασώσαμε τον Δήμο από τα εκατομμύρια χρεών που παραλάβαμε και ρυθμίσαμε την αποπληρωμή τους σε 2.500 χρόνια, βάζουμε στόχο την κοινωνική πολιτική», τόνισε ο Δήμαρχος και επανέλαβε ότι «σήμερα είμαστε πρωτοπόροι στο ΤΕΒΑ, στο επισιτιστικό πρόγραμμα, αλλά και στο πρόγραμμα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα».
Εξίσου, όμως σημαντική, είναι και η ασφάλεια, για τη διασφάλιση της οποίας ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, προχώρησε πρόσφατα σε μια πρωτοποριακή ενέργεια, με στόχο να συρρικνωθεί η παραβατικότητα στον Δήμο και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους. «Είμαι υπερήφανος που με τη δική σας βοήθεια το πετύχαμε», τόνισε ο Δήμαρχος, αναφερόμενος στο Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ελληνική Αστυνομία. «Πλέον το Ζεφύρι θα είναι μια από τις  πιο ασφαλείς πόλεις στον Νομό Αττικής και σε όλη την Ελλάδα», επεσήμανε.
Μάλιστα, για να τιμήσει ο Δήμος την Ελληνική Αστυνομία, ο Δήμαρχος ζήτησε το «πράσινο φως» από τους κατοίκους του Ζεφυρίου ώστε το Αίθριο της Αττικής Οδού να ονομαστεί στη μνήμη του ειδικού φρουρού, Νικολάου Καπαμά, που σκοτώθηκε το 2012 στη συμβολή των οδών Κρητικού Πελάγους και Ναυπλίου, εν ώρα υπηρεσίας. Κίνηση που οι κάτοικοι «επικύρωσαν» καταχειροκροτώντας την πρόταση του Δημάρχου, η οποία αναμένεται να τεθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Παράλληλα, σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης για το έργο που παράγει και θα παράξει η Ελληνική Αστυνομία, ο Δήμαρχος πρόσφερε στον Αστυνομικό Διευθυντή της περιοχή μας, Δημήτρη Μανιδάκη «ένα μικρό δώρο με πάρα πολύ μεγάλη αγάπη». 
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, της Αυτοδιοίκησης και της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και τους κατοίκους, που τιμούν με την παρουσία τους τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Ζεφυρίου, προς τιμήν της Παναγίας Γρηγορούσας, θεσμός που καθιερώθηκε από τους προηγούμενους Δημάρχους, όπως ανέφερε. Ευχαρίστησε δε δημόσια τη Φωτεινή Γιαννοπούλου, τέως Δήμαρχο Ζεφυρίου, για την άψογη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή για την προώθηση των μεγάλων θεμάτων του Δήμου.

Επίσης, ευχαρίστησε ξεχωριστά τη νεολαία του Ζεφυρίου, η οποία αποτελεί το μέλλον της πόλης. Μάλιστα νωρίτερα, σε ένδειξη τιμής, η Δημοτική Αρχή βράβευσε τους μαθητές του Λυκείου Ζεφυρίου που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.


Δείτε το video της ομιλίας του Δημάρχου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου