Μήνυμα Παππού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με απολογισμό της περασμένης διετίας

Από τη συνάντηση του Δημάρχου Φυλής με την Πρόεδρο του ΟΣΚ (ΚΤΥΠ ΑΕ) Ιωάννα Κοντούλη, όπου δρομολογήθηκε η ανακατασκευή του προαυλίου στο 3ο Δημοτικό Ζεφυρίου και η χρηματοδότηση της ανέγερσης του Ειδικού Γυμνασίου στο Πάρκο Πόλης από το ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ.
Φίλες και φίλοι,
Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιά μας βρίσκει όλους στο μετερίζι για την βελτίωση των συνθηκών της εκπαίδευσης στο Δήμο μας. Με ενότητα και πνεύμα συνεργασίας λύσαμε, όλοι μαζί, την προηγούμενη διετία, σοβαρά και χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης στο Δήμο μας.
-Παραδώσαμε και λειτουργήσαμε το 10ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων.
-Ανακατασκευάσαμε πλήρως το 1ο Νηπιαγωγείο Άνω Λιοσίων που είχε υποστεί ολοσχερή καταστροφή και αναβαθμίσαμε το 2ο Νηπιαγωγείο Άνω Λιοσίων όπου θα τοποθετηθεί νέα αίθουσα.
-Στεγανοποιήσαμε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου, το 3ο της Ζωφριάς, το 4ο Άνω Λιοσίων και το 9ο Άνω Λιοσίων που έβαζαν νερά από την οροφή. Αποκαταστήσαμε το επικίνδυνο προαύλιο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ζωφριάς που είχε υποστεί καθίζηση.
-Αποκαταστήσαμε τη στέγη και στεγανοποιήσαμε το 4ο Δημοτικό Ζεφυρίου.
-Αναβαθμίσαμε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων.
-Δρομολογήσαμε την ανέγερση του 8ου Δημοτικού Σχολείου στη Ζωφριά και ήδη εκπονείται η μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία. Δημοπρατήθηκε η ανακατασκευή του προαυλίου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου, έργο που διεκδικήσαμε από τον ΟΣΚ (ΚΤΥΠ ΑΕ).
-Τοποθετήσαμε συστήματα συναγερμού και λύσαμε το χρόνιο πρόβλημα της πυρασφάλειας στα σχολεία στοιχειώδους εκπαίδευσης, ανοίγοντας το δρόμο για την αξιοποίησή τους στο πλαίσιο της δημιουργίας Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης των Παιδιών, μετά το σχολικό ωράριο.
-Δημοπρατήθηκε το έργο της αποκατάστασης του δαπέδου αιθουσών του 1ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων.
-Ολοκληρώνεται σύντομα η ένταξη στο ΕΣΠΑ της ανέγερσης του Ειδικού Γυμνασίου στην περιοχή του Πάρκου Πόλης, ενός πρότυπου σχολείου με προϋπολογισμό 5 εκατ. ευρώ.
-Συντηρήσαμε και εξοπλίσαμε με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και αθλητικό υλικό το σύνολο των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.
-Δώσαμε νέες ευκαιρίες στους νέους μας ιδρύοντας το Δημόσιο ΙΕΚ Φυλής.
Εργαστήκαμε σκληρά, αλλά η δουλειά στην εκπαίδευση δεν τελειώνει. Στόχος μας πρέπει να είναι η συνεχής βελτίωση των υποδομών και του διδακτικού έργου.
Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όλοι μαζί, με τον ίδιο ζήλο.
Εκπαιδευτικοί, Δήμος,  γονείς και μαθητές θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να φτάσουμε, στο υψηλότερο δυνατό σημείο, το επίπεδο της εκπαίδευσης στο Δήμο μας.
Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα καλή σχολική χρονιά.
Χρήστος Σπ. Παππούς
Δήμαρχος Φυλής

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου