«Έρωτας στα χιόνια» στο Ζεφύρι …

…από τους τελειόφοιτους της δραματικής σχολής «δήλος»-Δήμητρα Χατούπη

Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μαυροειδάκος καλωσορίζοντας τον κόσμο μίλησε για τους συντελεστές της παράστασης με τα καλύτερα λόγια κι ευχαρίστησε για την χορηγία τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου από την πλευρά του επεσήμανε πως στόχος της Περιφέρειας είναι να στηρίξει κάθε σημαντική πολιτιστική προσπάθεια που αναπτύσσεται στη Δυτική Αττική

Το "παρών" έδωσε και η Περιφερειακή Σύμβουλος Αριστέα Βάβουλα 
Πάντα παρούσα στα σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα του Δήμου Φυλής  η υπεύθυνη της Θεατρικής Ομάδας Ζεφυρίου (ΘΟΖ)  η ηθοποιός – σκηνοθέτις 
Στέλλα Νικολοθανάση, πολλώ δε μάλλον σε μια θεατρική παράσταση με νέα παιδιά
Ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός – σκηνοθέτης και συντοπίτης μας Χριστόφορος Ζήκας, παρακολούθησε επίσης την παράσταση και συνεχάρη την σκηνοθέτιδα Γεωργία Μαυραγάνη αλλά και τα παιδιά 


Η σκηνοθέτις Γεωργία Μαυραγάνη μιλά στο κοινό για την παράσταση


Οι νέοι ηθοποιοί κινήθηκαν με άνεση, για τις ανάγκες της παράστασης  ανάμεσα στο κοινό, που τους καταχειροκρότησε 
Μια μοναδική θεατρική αφήγηση σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, ο «Έρωτας στα χιόνια», παρουσιάστηκε από τους τελειόφοιτους της δραματικής σχολής «δήλος»-Δήμητρα Χατούπη, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό  Κέντρου Ζεφυρίου.
Η ξεχωριστή παράσταση ανέβηκε επί σκηνής, στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «ΖΕΦΥΡΕΙΑ 2016»,  υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και την υποστήριξη του Δήμου Φυλής, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Ανοίγοντας τη βραδιά ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος καλωσόρισε το κοινό κι ευχαρίστησε θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου για την ευγενική χορηγία του. Ο ίδιος προέτρεψε το κοινό ν’ απολαύσει την εξαίσια δουλειά των παιδιών την οποία όπως εξομολογήθηκε, θαύμασε και παρακολουθώντας μερικές από τις πρόβες των νέων ηθοποιών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου από την πλευρά του επεσήμανε πως στόχος της Περιφέρειας είναι να στηρίξει κάθε σημαντική πολιτιστική προσπάθεια που αναπτύσσεται στη Δυτική Αττική, με αποκορύφωμα την επίτευξη του στόχου του μεγάλου αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για την ανάδειξη της  Ελευσίνας σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. 
Σε ότι αφορά στην παράσταση η σκηνοθέτις  Γεωργία Μαυραγάνη, που βρέθηκε κοντά στους ηθοποιούς της και στο κοινό του Ζεφυρίου το βράδυ της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου, μιλώντας επιγραμματικά για την παράσταση επεσήμανε πως πρόκειται για «Το εμβληματικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Έρωτας στα χιόνια» και το συγκλονιστικό κείμενο της νεκρώσιμης ακολουθίας σε μετάφραση Ντίνου Χριστιανόπουλου, τα οποία παντρεύονται με τον τρόπο του θεάτρου, για να συνθέσουν μία χορική αφήγηση που στόχο έχει να φωτίσει με απλό και ποιητικό τρόπο το θαύμα του έρωτα, αλλά και των τελευταίων στιγμών ενός ανθρώπου.
Ο μπάρμπα – Γιαννιός, ένας μοναχικός γέρος ναυτικός, θα ζήσει τις τελευταίες του στιγμές κάτω από το παράθυρο μιας γειτόνισσάς του, υμνώντας τον έρωτά του προς εκείνη, σαν ένα γλυκύ αποχαιρετισμό στη ζωή
Όσο για τους τελειόφοιτους ηθοποιούς της δραματικής σχολής «δήλος»-Δήμητρα Χατούπη, τα λόγια είναι περιττά και μόνο καλά! Τα παιδιά απέδωσαν τη θεατρική αφήγηση με πάθος, αναδεικνύοντας όνι μόνο το ταλέντο τους αλλά και δικαιώνοντας τη σκηνοθέτιδα και κυρίως το κοινό τους, ανάμεσα στο οποίο βρέθηκαν ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός – σκηνοθέτης και συντοπίτης μας Χριστόφορος Ζήκας καθώς και η υπεύθυνη της Θεατρικής Ομάδας Ζεφυρίου, η ηθοποιός – σκηνοθέτις Στέλλα Νικολοθανάση. Την παράσταση απόλαυσαν επίσης η Περιφερειακή Σύμβουλος Αριστέα Βάβουλα και μεγάλος αριθμός από το θεατρόφιλο κοινό του Ζεφυρίου.
 Ταυτότητα της παράστασης
«ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ»
χορική θεατρική αφήγηση
(Το διήγημα «Έρωτας στα χιόνια» Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και το κείμενο της νεκρώσιμης ακολουθίας σε μετάφραση Ντίνου Χριστιανόπουλου)
Σκηνοθεσία: Γεωργία Μαυραγάνη
Παίζουν  (με αλφαβητική σειρά) οι τελειόφοιτοι σπουδαστές της Σχολής Θεάτρου «δήλος»: Άρης Αντωνόπουλος, Στέλιος Βάσιλας, Χρυσάνθη Θεοδόση, Σήφης Μηλιαράκης, Δάφνη Νικητάκη, Μαρία Παγκάλου, Αλέξης Σαριγιάν, Μαριέφη Σύκαλλου, Φελίς Τόπη, Κλειώ Χαβγιέ, Άντρια Χαραλάμπους.

Όσο για τους νέους ηθοποιούς δεν ξεχώρισαν μόνο για το ταλέντο στην υποκριτική Τέχνη, αλλά και για την ευγένειά τους καθώς στη σελίδα τους στο face book, «Σχολή «Δήλος» η Δήμητρα Χατούπη Γ’ έτος (τελειόφοιτοι, ένιωσαν την ανάγκη να αναρτήσουν ευχαριστήριο στο οποίο ανέφεραν τα εξής: «Ευχαριστούμε πολύ για την βραδιά την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Φυλής, το Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου και τους κ.κ. Παππού, Ρεντούμη, Μαυροειδάκο, για την υπέροχη φιλοξενία!

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την παράσταση 


























0 comments:

Δημοσίευση σχολίου