Θρησκευτικό συναίσθημα και πλήθος κόσμου στον εορτασμό της Παναγίας Κανάλας

 













Με βαθύ θρησκευτικό συναίσθημα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών πανηγύρισε η Παναγία Κανάλα, κατά το εορταστικό διήμερο 20 και 21 Σεπτεμβρίου
Την παραμονή της γενεθλίου της Παναγίας με το Πάτριο Ημερολόγιο, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός, προεξαρχόντων του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Μακαρίου και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ρωγών κ. Δωρόθεου.
Ακολούθησε η μεγαλόπρεπη λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας, με μπροστάρη τη Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής  και συνοδεία μεγάλου αριθμού Αρχιερέων, του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και πολλών μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Κτήτορας της Ιεράς Μονής της Παναγίας Κανάλας,  κ.κ. Δωρόθεος , κατά τον σύντομο χαιρετισμό του μετά τον Εσπερινό και πριν τη Λιτάνευση της εικόνας δεν παρέλειψε να απευθύνει ιδιαίτερες  ευχαριστίες στο πρόσωπο του Δημάρχου για την ολόπλευρη στήριξη που παρέχει στη Μονή. Ο Γέροντας της Ιεράς Μονής  εξάλλου, ακολούθησε φέτος την εικόνα μαζί με τον Χρήστο Παππού, στον οποίο επεφύλαξε θερμή φιλοξενία και μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων της παραμονής.
Το πρωί της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου ανήμερα της γιορτής της Παναγίας τελέστηκαν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία  χοροστατούντων του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Μακαρίου και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ρωγών κ. Δωρόθεου.
Το διήμερο περιλάμβανε πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα συνεχιστούν κι απόψε το βράδυ

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 








































Ιδού κι ένα μικρό ζωντανό απόσπασμα από τις λατρευτικές εκδηλώσεις της παραμονής 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου