Φιλόξενη μουσική βραδιά στον Σύλλογο Τσουκλιδίου










Με μουσική βραδιά που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου 2016 γιόρτασε  το Τσουκλίδι της επαναλειτουργία του κτιρίου που βρίσκεται δίπλα στο ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ.
Αξίζει να σημειωθεί πως το κτίριο είχε εγκαταλειφθεί,  λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης από την ΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ και κινδύνευε να λεηλατηθεί.
Με ενέργειες των Αντιδημάρχων Μαρίνου Σαρλά και Θανάση Σχίζα ο χώρος ηλεκτροδοτήθηκε από τη ΔΕΗ και με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Μιχάλη Οικονομάκη καθαρίστηκε και καλλωπίστηκε. Στόχος του Δήμου είναι να φωτίζεται και να συντηρείται το κτίριο αλλά και ο περιβάλλων χώρος, καθώς αποτελούν δημόσια περιουσία.
Οι σωστικές ενέργειες ωστόσο, δεν θα σταματήσουν εδώ. Ο Δήμος θα προχωρήσει σύντομα στη στεγανοποίηση του κτιρίου και στην επισκευή του δαπέδου που έχει υποστεί καταστροφές από την υγρασία. Επίσης, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης των σχολικών κτιρίων που αποτελούν προτεραιότητα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δημοτικό συνεργείο θα το βάψει εξωτερικά.
«Το κτίριο αυτό έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για τη συνοικία του Τσουκλιδίου, καθώς συνδέεται με την τέλεση της Ολυμπιάδας του 2004, την οποία οι κάτοικοι της συνοικίας έζησαν από κοντά λόγω των αγώνων στο ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ. Στόχος μας είναι να τοποθετήσουμε κάποιες κολώνες φωτισμού, ώστε, ταυτόχρονα με το κτίριο, να φωτίζεται και η είσοδος της πόλης από την πλευρά της Περιμετρικής του Αιγάλεω» έχει δηλώσει σχετικά  ο Αντιδήμαρχος Μαρίνος Σαρλάς.  
Το βράδυ της Παρασκευής πάντως φάνηκε η χρησιμότητα όλων αυτών των πρωτοβουλιών αφού στην πρόσκληση του Συλλόγου ανταποκρίθηκαν δεκάδες μέλη με αποτέλεσμα να μην επαρκούν τα τραπέζια κα οι καρέκλες.
Φιλόξενος οικοδεσπότης ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Τσουκλιδίου» Νίκος Νικολόπουλος αλλά και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, φρόντισαν ώστε να μη λείψει τίποτα από κανέναν.
Ο Πρόεδρος μάλιστα, εν όψει εκλογών στο Σύλλογο έκανε έναν επιγραμματικό απολογισμό της θητείας του, που περιλαμβάνει  πλούσια πολιτιστική και εξωραϊστική δράση. Ο ίδιος κάλεσε τον κόσμο να βρίσκεται κοντά στο Σύλλογο και στο Διοικητικό Συμβούλιο με στόχο την αναβάθμιση και τη βελτίωση της καθημερινότητας της πολύπαθης συνοικίας.
Ο Νίκος Νικολόπουλος επίσης,  αναφέρθηκε  στη μεγάλη σημασία της λειτουργίας του Δημόσιου ΙΕΚ που εδρεύει στην περιοχή (βρίσκεται πολύ κοντά στη στέγη του Συλλόγου),  επισημαίνοντας πως οι δημότες αλλά και οι κάτοικοι των όμορων Δήμων θα πρέπει να το στηρίξουν, αφού δίνει μοναδικές ευκαιρίες σε δύσκολες εποχές, για δωρεάν εκπαίδευση και κατάρτιση, σε πολλές ειδικότητες.
Κατά τα λοιπά ο Πρόεδρος ευχήθηκε στον κόσμο και στους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας να έχουν καλή διασκέδαση, όπως κι έγινε, καθώς η ποιοτική  ελληνική μουσική αλλά και το γλυκόπιοτο κρασί που ήταν προσφορά του Συλλόγου,  βοήθησαν στην καλή διάθεση που επικράτησε στις παρέες καθ΄όλη τη διάρκεια τη βραδιάς.
Στην πετυχημένη καλοκαιρινή βραδιά συνέβαλε ουσιαστικά και η Φωτεινή Κόκκινου με τα «Μουσικά Μπαλόνια» της καθώς  απασχόλησε και ψυχαγώγησε δημιουργικά τα μικρά μέλη του Συλλόγου, που μαζί της έζησαν μοναδικές ξένοιαστες στιγμές.
Στην πρόσκληση  ανταποκρίθηκαν, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αριστέα Βάβουλα, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Κοινωνικών και Πολιτιστικών Φορέων του Δήμου Φυλής και πολύς κόσμος.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 













 

















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου