Χρήστος Παππούς «θα κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της Κοινωνικής Αλληλεγγύης»



 Τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Φυλής θα κρατήσει ψηλά τη σημαία της Κοινωνικής Αλληλεγγύης με στόχο τη στήριξη των συνανθρώπων  μας, που δίνουν τη μάχη της επιβίωσης, έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς από το βήμα της συναυλίας του Φίλιππου Πλιάτσικα που τάχθηκε στο πλευρό του Δήμου ακριβώς γι’  αυτόν τον σκοπό.
Το βράδυ της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου το Δημοτικό Κολυμβητήριο φιλοξένησε τον σπουδαίο μουσικό κι ερμηνευτή Φίλιππο Πλιάτσικα ο οποίος έδωσε συναυλία με ελεύθερη είσοδο και ιερό σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.
Ο Δήμαρχος ξεκινώντας την ομιλία του κι απευθύνοντας θερμές  ευχαριστίες στον Φίλιππο Πλιάτσικα και τους μουσικούς του, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: 


«Είμαι πραγματικά συγκινημένος από την ανταπόκρισή όλων σας στο σημερινό κάλεσμα ανθρωπιάς του Δήμου μας και θέλω γι’ αυτό να ευχαριστήσω ολόψυχα τον Φίλιππο Πλιάτσικα, τους μουσικούς, την παραγωγή και όλους τους συντελεστές της μεγάλης αυτής προσπάθειας.
Όπως φυσικά τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και όλους τους εργαζόμενους οι οποίοι στηρίζουν τους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί περισσότερο από τη μακρόχρονη κι επώδυνη οικονομική κρίση.
Φίλες και φίλοι, πριν από ακριβώς δύο χρόνια αναλάβαμε το Δήμο σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.
Χρωστούσε στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία το υπέρογκο ποσόν των 480 εκατ. ευρώ και αδυνατούσε να καταρτίσει προϋπολογισμό.
Όλοι  προεξοφλούσαν ότι θα έμπαινε σε επιτήρηση με δυσμενείς συνθήκες για τους δημότες, αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε αύξηση των δημοτικών τελών, ματαίωση των αναγκαίων έργων υποδομής και απαγόρευση δαπανών για την κοινωνική αλληλεγγύη τον Πολιτισμό και την Παιδεία.
Πετύχαμε την επωφελέστερη ρύθμιση όλων των εποχών που μας δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής του χρέους σε 2,5 χιλιάδες χρόνια. Ένα πραγματικό κατόρθωμα που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. 
Έτσι, αφού εξασφαλίσαμε τη βιωσιμότητα του Δήμου ρίξαμε βάρος στον προγραμματισμό των αναγκαίων έργων, με προτεραιότητα τα αντιπλημμυρικά που έχουν γίνει εφιάλτης στη Δροσούπολη, στο Κέντρο και στη Ζωφριά.
Κατορθώσαμε σε χρόνο ρεκόρ να ολοκληρώσουμε τις μελέτες και να πάρουμε τις γραφειοκρατικές εγκρίσεις, που μας έδωσαν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουμε από την Περιφέρεια χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ και μάλιστα έχουμε υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις που θα επιτρέψουν τη δημοπράτηση των έργων τους επόμενους μήνες.
Παράλληλα με τα αντιπλημμυρικά, εξασφαλίσαμε την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας για ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα έργων συνολικού ύψους 72 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει οδοποιΐα, Παιδικούς Σταθμούς και αθλητικά έργα και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου γι’ αυτό.
Παράλληλα αρχίσαμε να δημιουργούμε ένα δίκτυ κοινωνικής προστασίας με στόχο να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που βιώνουν τις τραγικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Μπήκαμε επικεφαλής εταίρος στο επισιτιστικό πρόγραμμα Δυτικής Αττικής (ΤΕΒΑ), με προϋπολογισμό 2,8 εκατ. ευρώ που προσφέρει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε 12 χιλ. συμπολίτες μας.
Δημιουργήσαμε δομές κοινωνικού παντοπωλείου και διαθέτουμε 800 χιλ. ευρώ από ίδιους πόρους του Δήμου για την τροφοδοσία του.
Παράλληλα συνεργαστήκαμε με την κυβέρνηση για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης και είμασταν από τους πρώτους Δήμους που εντάχθηκαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που δίνει χέρι βοήθειας στους άπορους συμπολίτες μας.
Συνεργαστήκαμε επίσης με το Υπουργείο Εργασίας για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ που πρόκειται να δώσει δουλειά σε 269 συμπολίτες μας που απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας.
Ήδη πολλοί από αυτούς κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους για να πιάσουν δουλειά.
Μάλιστα ο Δήμος μας ήταν ανάμεσα στους πρώτους 17 από τους 325 συνολικά Δήμους της Χώρας που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αυτό.
Φίλες και φίλοι,
Η αποψινή συναυλία σηματοδοτεί την εντατικοποίηση των δράσεων στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Μετά τη σωτηρία του Δήμου και τη δρομολόγηση των μεγάλων έργων υποδομής το βάρος θα πέσει στην κοινωνική αλληλεγγύη.
Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας, που δίνουν τη μάχη της επιβίωσης.
Να σταθούμε στο πλευρό τους.
Το μήνυμα της αποψινής συναυλίας είναι ότι η Πολιτεία, η Περιφέρεια, ο Δήμος και όλοι οι πολίτες θα κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Θα κρατήσουμε ψηλά τη σημασία της ανθρωπιάς.
Σας ευχαριστώ»

Δείτε στον παρακάτω video την ομιλία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου