Έτοιμος για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του ο Χρήστος Λούφης

ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ "ΣΟΦΟΚΛΕΙΑ 2016"

Η εμφάνιση του Χρήστου Λούφη στο αμφιθέατρο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, για το πολιτιστικό Φεστιβάλ του Δήμου Αχαρνών, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, ένα χρόνο μετά την περσινή, έδειξε δύο πράγματα.:
ΠΡΩΤΟΝ ότι έχει διπλασιάσει τους φίλους του και ΔΕΥΤΕΡΟΝ ότι μετά από μια δεκαετία που τον καθιέρωσε σαν καλλιτέχνη στους χώρους  που διασκεδάζει η νεολαία, είναι πλέον έτοιμος για το μεγάλο βήμα.
Με σαφές καλλιτεχνικό στίγμα στο χώρο του έντεχνου τραγουδιού, μουσική κουλτούρα από το παραδοσιακό τραγούδι της Ηπείρου, δικές του συνθέσεις, εξαιρετική σκηνική παρουσία και συνεργασίες με μερικούς από τους καλύτερους νέους μουσικούς δείχνει ότι είναι ώριμος για το μεγάλο άλμα που θα τον καθιερώσει στην ελληνική μουσική σκηνή.
Αυτά ακριβώς ήταν τα χαρακτηριστικά της συναυλίας του στο ιστορικό αμφιθέατρο των Αχαρνών ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, που έχει φιλοξενήσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του καλλιτεχνικού στερεώματος.
Με προσεγμένο έντεχνο ρεπερτόριο που δε δίστασε να εμπλουτίσει με παραδοσιακά τραγούδια, για να ευχαριστήσει τον κόσμο ο οποίος κατέβηκε, αυθόρμητα, στη σκηνή για να χορέψει και δεμένο μουσικό σύνολο που περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, εκπληκτικό βιολί και ακορντεόν έκανε μια εμφάνιση αντάξια των υψηλών καλλιτεχνικών  του στόχων.
Κι αν η δική του εμφάνιση χαρακτηρίσθηκε από την συνηθισμένη αισθαντικότητα  και άνεση στη σκηνή, οι δύο συνεργάτες του αποτέλεσαν την ευχάριστη έκπληξη. Η Ελένη Μαραγκοπούλου, που ο Χρήστος μας είχε συστήσει πέρσι, πρόσφερε απλόχερα τα πλούσια φωνητικά της προσόντα και την πληθωρική της σκηνική παρουσία.
Ο Θοδωρής Νικολάου όχι μόνο ξεπέρασε εύκολα το τρακ του πρωτοεμφανιζόμενου με το σχήμα, αλλά ανάγκασε το κοινό να διακόπτει τα τραγούδια, για να τον ανταμείψει με το χειροκρότημά του. Με πλούσια φωνητική γκάμα, άριστη θεωρητική κατάρτιση και εμφάνιση σουπερ σταρ έδειξε ότι διαθέτει όλο το πακέτο κι ότι σύντομα θα τον ακούμε σε μεγάλες μουσικές σκηνές.
Να μην ξεχάσουμε τον Μενιδιάτη Δημήτρη Δαμάσκο που διέπρεψε, για ακόμα μια φορά, στα πλήκτρα και κυρίως με τις συνθέσεις του, από το cd της συνεργασίας του με το Χρήστο Λούφη και το Βασίλη Κοτρωνιά.
Ήταν μια από τις πιο όμορφες βραδιές του Πολιτιστικού Φεστιβάλ των Αχαρνών γιατί είχε αυτό που επιδιώκει κάθε συναυλία, δηλαδή την απόλυτη ταύτιση των μουσικών με τους θεατές. Απόδειξη ότι παρέμειναν πολλή ώρα μετά τη συναυλία ανταλλάσσοντας, μεταξύ τους,  εντυπώσεις, εμπειρίες και συναισθήματα. Μέθεξη το λένε;

Γενική άποψη της εκδήλωσης με το σχήμα του Χρήστου Λούφη επί σκηνής
Κοντινό πλάνο από το σχήμα με βιολί και ακορντεόν στο επίκεντρο
Η Ελένη Μαραγκοπούλου είχε τραγουδήσει και πέρσι με επιτυχία στο αμφιθέατρο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Ο Θοδωρής Νικολάου εξέπληξε με την εμφάνισή του και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο
Στην πρώτη γραμμή των καθισμάτων η Γεωργία Ευθυμιάδου, η Μαρία Ναυροζίδου και ο Οδυσσέας Καμπόλης με τη σύζυγό του Καίτη Καρκαλούσου
Η φωτογραφία μιλά μόνο της για το κέφι που επικράτησε στο τέλος της συναυλίας
Ο Χρήστος Λούφης και οι άλλοι μουσικοί μίλησαν πολλή ώρα με τον κόσμο μετά τη συναυλία
Ο Θοδωρής Νικολάου με την Μαρία Μαυροζίδου με τη δημοσιογράφο Εύη Τριανταφύλλου και την κόρη της Ελευθερία, εκκολαπτόμενη δημοσιογράφο, αφού είναι πρωτοετής στη σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
Ο Σπύρος Νικολόπουλος που δηλώνει "παρών" στις ποιοτικές συναυλίες, με τη σύζυγό του Ασημίνα και την Ελευθερία

4 σχόλια: Γράψτε το σχόλιο σας...