«Τσίπουρα 2016» για τα 30 χρόνια δράσης του Συλλόγου Ηπειρωτών Ζεφυρίου




Με μεγάλη επιτυχία  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού,  η  γιορτή του «Τσίπουρου 2016»  που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου σε συνεργασία με τον Αθλητικό και Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Φυλής «Η ΠΑΡΝΗΘΑ».
Με το τσίπουρο να ρέει άφθονο, τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου, χόρεψαν τραγούδησαν και  γιόρτασαν με ξεχωριστό τρόπο  τα 30 χρόνια από την ίδρυση  του ιστορικού συλλόγου. 
Ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος διαβεβαίωσε στον χαιρετισμό του τον πρόεδρο του συλλόγου Ηπειρωτών πως ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς και η Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις προσπάθειες του συλλόγου , τον οποίο χαρακτήρισε « ως εξαιρετικά δραστήριο». « Ο Σύλλογος Ηπειρωτών κλείνει φέτος 30 χρόνια. Όπως φαίνεται είναι από τους πιο δραστήριους συλλόγους. Κάνει μεγάλες και επιτυχημένες εκδηλώσεις» επεσήμανε  ο κ Μαυροειδάκος  και ευχήθηκε χρόνια πολλά. Σε ένα σύντομο απολογισμό για την ολοκλήρωση της πρώτης διετίας της Διοίκησης του Δήμου ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου ανέφερε «Φέτος κλείνουμε αγαπητοί συνδημότες και φίλοι, δύο χρόνια στη Διοίκηση. Θα πω μόνο ένα στοιχείο όσον αφορά στη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου στην οποία είμαι Αντιδήμαρχος, μετά την τιμή που μου  έκανε ο Δήμαρχος, ο Χρήστος Παππούς.
Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016 εκπληρώθηκαν 4.835 αιτήματα των δημοτών. Αυτό είναι το θετικό αλλά εμένα με απασχολούν τα 100 αιτήματα που δεν εκπληρώθηκαν και μένω σε αυτά, γιατί η προσπάθεια συνεχίζεται» δεσμεύτηκε ο Αντιδήμαρχος  Ζεφυρίου.
Ο Γιάννης Μαυροειδάκος ολοκλήρωσε το χαιρετισμό του δίδοντας θερμά συγχαρητήρια στον πρόεδρο του συλλόγου για την επιτυχία της εκδήλωσης και απηύθυνε εκ νέου μήνυμα πανστρατιάς  των δυνάμεων απέναντι στα προβλήματα. «Τούτος ο τόπος μας χρειάζεται όλους, πολιτικές κουτοπονηριές δεν χρειάζονται. Τα προβλήματα είναι μεγάλα και απαιτούν να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για να τα λύσουμε. Αυτή η Διοίκηση έχει αποδείξει ότι προσπαθεί στα δύσκολα.  Άρα λοιπόν ξαναλέω, όλοι μαζί γιατί το Ζεφύρι μας χρειάζεται όλους» είπε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού « Η ΠΑΡΝΗΘΑ» που ήταν συνδιοργανωτής της γιορτής ευχαρίστησε για την καλή συνεργασία και δεσμεύτηκε για την αμέριστη στήριξη του συλλόγου.  «Πρόεδρε συγχαρητήρια, ο κόσμος είναι εδώ, ο φόβος σου δεν επιβεβαιώθηκε.  Δεν θα πω πολλά, θα επαναλάβω αυτό που είπε ο Δήμαρχος στην τελευταία συγκέντρωση. Στηρίζουμε και μία και δύο και τρεις εκδηλώσεις αν κρίνουν οι Σύλλογοι ότι χρειάζεται να γίνουν. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Εύχομαι να περάσουμε όλοι καλά» είπε στο χαιρετισμό του ο Γιώργος Μαυροειδής.
Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η πρώην Αντιπεριφερειάρχης και Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Δήμου Σταυρούλα, ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Συμμετοχής» κ. Δημήτρης Μπουραΐμης, ο Επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής», Τσιουμπρής Δημήτρης και ο αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής. 
Στο κατάμεστο από κόσμο, ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στο Ζεφύρι, το  καζάνι απόσταξης τσίπουρου του συλλόγου είχε ανάψει από νωρίς το απόγευμα ενώ οι γυναίκες του συλλόγου όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος φρόντισαν  όλοι οι προσκεκλημένοι  να γευθούν και να εντυπωσιαστούν από  τις περίφημες ηπειρώτικες πίτες τους. Ο πρόεδρος του συλλόγου Ηλίας Αθανασόπουλος πάντα άριστος οικοδεσπότης υποδέχθηκε με χαμόγελο και περιποιήθηκε προσωπικά τον κόσμο ενώ ήταν και αυτός που άνοιξε το χορό αμέσως μετά το τέλος του προγράμματος που παρουσίασε το χορευτικό του συλλόγου υπό τις οδηγίες του δασκάλου κ. Χαράλαμπου Κατσιμίδη.    
Ο Γραμματέας του συλλόγου Μηνάς Ζέρβας που επιφορτίστηκε με την παρουσίαση του προγράμματος ευχαρίστησε τον κόσμο που ανταποκρίθηκε , το Δήμαρχο Χρήστο Παππού ,  τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, τους  Δημοτικούς Συμβούλους, την πρώην Αντιπεριφερειάρχη κ. Δήμου και τους εκπροσώπους Πολιτιστικών Συλλόγων και Συλλόγων Ηπειρωτών από άλλους Δήμους για την παρουσία τους στην μεγάλη ετήσια παραδοσιακή εκδήλωση.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση  


























0 comments:

Δημοσίευση σχολίου