Καταδιώξεις κι απανωτές οι συλλήψεις ληστών που τρομοκρατούν Άνω Λιόσια και Μενίδι

 Πηγή: http://news247.gr/ 

Σε μία περίπτωση εξαρθρώθηκε σπείρα Ρομά που έκλεβε διαρκώς περίπτερα και ψιλικατζίδικα και στην δεύτερη περίπτωση ένας ληστής με προτίμηση στα φαρμακεία

Θοδωρής Παναγιωτίδης

Οι αυξημένες περιπολίες της ΟΠΚΕ στην Δυτική Αττική αρχίζουν να έχουν απτά αποτελέσματα. Συνελήφθησαν ύστερα από καταδίωξη, βραδινές ώρες του Σαββάτου στα Άνω Λιόσια, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, τρείς Ρομά ηλικίας 21, 27 και 32 ετών, μέλη σπείρας διαρρηκτών, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 27χρονος συνεργός τους.
AdTech Ad
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, της διακεκριμένης κλοπής, της διακεκριμένης φθοράς και της αντίστασης καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης βραδινές ώρες του Σαββάτου στα Άνω Λιόσια, εντόπισαν τους δράστες εντός κλεμμένου οχήματος οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι την αστυνομική παρουσία ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν προσωρινά. Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες εμβόλισαν το υπηρεσιακό όχημα και προέβαλλαν αντίσταση για να αποφύγουν τη σύλληψη.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εξακριβώθηκε ότι, εδώ και περίπου έναν μήνα, οι συλληφθέντες από κοινού με τους συνεργούς τους, διέπρατταν τις πρώτες πρωινές ώρες κλοπές από περίπτερα και καταστήματα ψιλικών, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους τσιγάρα και χρήματα.
Περαιτέρω, τα μέλη της σπείρας, για την επίτευξη του σκοπού τους και για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους, χρησιμοποιούσαν κλεμμένα οχήματα τα οποία στη συνέχεια εγκατέλειπαν. Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί 5 περιπτώσεις κλοπών στην Δυτική Αττική ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.
Πρόσθετα, σε μία άλλη περίπτωση, αυτή την φορά στο Μενίδι, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, ένας 25χρονος για ληστείες. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο, διέπραττε με την απειλή μαχαιριού και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ληστείες σε βάρος ιδιοκτητών και υπαλλήλων φαρμακείων και καταστημάτων στην περιοχή των Αχαρνών. Στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και το χρηματικό ποσό των 1.069,5 ευρώ.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 4 περιπτώσεις ληστειών, ενώ οι έρευνες για την συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται. Ο συλληφθείς επίσης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου