Σε εορταστικό κλίμα τιμήθηκε στο Ζεφύρι η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων



Την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, που έχει θεσμοθετηθεί από τον ΟΗΕ να εορτάζεται την 1η Οκτωβρίου, γιόρτασαν και φέτος τα μέλη του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου.
Για να τιμήσει τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, στυλοβάτες της ελληνικής οικογένειας και κοινωνίας, ο Δήμος Φυλής διοργάνωσε, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, γιορτή και γεύμα για τα μέλη του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου, δίπλα στα οποία βρέθηκαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, που συνομίλησαν μαζί τους και αντάλλαξαν ευχές.
«Να είστε γεροί και δυνατοί και να έχετε υγεία, που είναι το σημαντικότερο», ευχήθηκε ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου, Γιάννης Μαυροειδάκος, υπογραμμίζοντας: «Αν είστε καλά εσείς, είμαστε όλοι καλά». Ευχαρίστησε δε τα μέλη του ΚΑΠΗ για τη συμβολή τους στη δημιουργία του Κέντρου στο Ζεφύρι. «Κουραστήκατε παρά πολύ όλοι εσείς να το στήσετε και καλούμαστε εμείς να το κάνουμε καλύτερο. Είναι μεγάλη η προσπάθεια που γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται», διαβεβαίωσε ο κ. Μαυροειδάκος και προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να διασκεδάσουν, ώστε «να φύγουν οι έννοιες και τα προβλήματα από το μυαλό σας γιατί είναι πολλά και μεγάλα».
Στον σημαντικό ρόλο που έχουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας στην ελληνική οικογένεια της οικονομικής κρίσης αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Θανάσης Σχίζας. «Σήμερα εσείς καλείστε να αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα και να στηρίξετε ποικιλοτρόπως τα παιδιά και τα εγγόνια σας», τόνισε ο κ. Σχίζας και ευχήθηκε στους ηλικιωμένους να είναι καλά «γιατί σας έχουμε ανάγκη». Ο κ. Σχίζας ευχαρίστησε τα μέλη του ΚΑΠΗ για την προσφορά τους, ενώ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την κα Γουναλάκη για την προσφορά του κτηρίου όπου στεγάζεται το ΚΑΠΗ. Μάλιστα διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι, κατόπιν αιτημάτων και του Αντιδημάρχου Γιάννη Μαυροειδάκου και της Δημοτικής Συμβούλου και τέως Δημάρχου Ζεφυρίου, Φωτεινής Γιαννοπούλου, «σύντομα θα δεσπόζει στον χώρο και η προτομή του αείμνηστου Νίκου  Γουναλάκη».
Τις θερμές της ευχές να έχουν υγεία και να είναι πάντα δυνατοί, έδωσε στα μέλη του ΚΑΠΗ και η Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, Τζένη Μπάρα. «Ήρθα να σας ευχηθώ Χρόνια Πολλά και να γιορτάσω μαζί σας. Σας αγαπάμε, σας σεβόμαστε», τόνισε η κα Μπάρα και πρόσθεσε ότι για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας «δίνω πραγματικά τον καλύτερό μου εαυτό». «Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Θέλω να σας βλέπω χαρούμενους», τόνισε.
«Χαίρομαι πραγματικά που είμαι μαζί σας σήμερα», ανέφερε η Δημοτική Σύμβουλος Φωτεινή Γιαννοπούλου και ευχαρίστησε τη Διοίκηση για την πρόσκληση. «Χαίρομαι γιατί βλέπω ανθρώπους που αγωνίστηκαν για το Ζεφύρι, και έδωσαν χρόνο πολύτιμο που στέρησαν από τις οικογένειές τους, για να προσφέρουν σε αυτό τον τόπο, και έχουμε απαίτηση όλοι εμείς, ότι κατακτήσαμε με πολύ κόπο και αγώνα, να συνεχίστει», τόνισε η κα Γιαννοπούλου. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην κα Ελένη Γουναλάκη για την προσφορά της και ζήτησε απ’ όλους «πραγματικά να στηρίξουμε αυτή τη γυναίκα όπως έχουμε δεσμευτεί ως Δήμος, και να είμαστε κοντά της ως το τέλος της ζωής της», εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι «η Διοίκηση θα το κάνει».

Ευχές για την ημέρα που τιμά την Τρίτη Ηλικία απηύθυνε και η εκπρόσωπος των μελών του ΚΑΠΗ, Καίτη Λάππα. «Να είμαστε καλά και του χρόνου. Να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματά μας, με υγεία και συνεννόηση», ανέφερε η κα Λάππα και ζήτησε συνεργασία από όλες τις πλευρές για την εύρυθμη λειτουργία του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου. 

Ακολουθούν χαρακτηριστικές εικόνες 













0 comments:

Δημοσίευση σχολίου