Είδαν το φως το αληθινό στην οδό Προμηθέως της Ζωφριάς...

ΑΘΟΡΥΒΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΤΟ ΓΕΛΑΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ

Στην αποκατάσταση του δημοτικού φωτισμού στην οδό Προμηθέως της Ζωφριάς, που υπέστη λεηλασία το 2012,  προχωράει ο Δήμος Φυλής
Με ενέργειες του αναπλ. Δημάρχου Μαρίνου Σαρλά  αποξηλώθηκαν, σε πρώτη φάση, τα φωτιστικά σώματα χαμηλού ύψους, τα οποία είχαν γίνει στόχος των βανδάλων. Για την αποξήλωσή τους ο Δήμος Φυλής ζήτησε και έλαβε σχετική άδεια από την Περιφέρεια Αττικής η οποία και τα είχε τοποθετήσει. Τα φωτιστικά σώματα που αποξηλώθηκαν αποθηκεύθηκαν στο εργοτάξιο του Δήμου, ώστε να χρησιμοποιηθούν μόνο σε πλατείες πυκνοκατοικημένων περιοχών, όπου θα δεν κινδυνεύουν από βανδαλισμούς και λεηλασίες.
 Στη συνέχεια τα συνεργεία του Δήμου αντικαθιστούν τα κλαπέντα καλώδια στο υπόγειο δίκτυο των φωτιστικών σωμάτων μεγάλου ύψους, που βρίσκονται στην πλευρά της Αττικής οδού, ώστε να αποκατασταθεί ο δημοτικός φωτισμός στην οδό Προμηθέως. Μάλιστα για να αποφευχθούν νέες καταστροφές και λεηλασίες ο Δήμος χρησιμοποιεί ειδικές τεχνικές.
Από την πλευρά του ο Μαρίνος Σαρλάς διαβεβαιώνει ότι οι προσπάθειες για την βελτίωση του δημοτικού φωτισμού θα συνεχιστούν, όμως επισημαίνει ότι εξίσου σημαντική είναι η περιφρούρηση των εγκαταστάσεων από το Δήμο και τους δημότες.
«Οι υπηρεσίες εντοπίζουν, καθημερινά, φαινόμενα βανδαλισμού είτε από «επαγγελματίες» που συλλέγουν ανακυκλώσιμα υλικά, είτε από ασυνείδητους. Η περιφρούρηση του κοινωνικού εξοπλισμού αποτελεί υπόθεση όλων μας, γιατί, σε τελευταία ανάλυση, ο δημότης ζημιώνεται, αφού στερείται τις υπηρεσίες και πληρώνει, μέσω του Δήμου, το κόστος αποκατάστασης των ζημιών. Επομένως είναι υποχρέωση όλων μας να καταγγέλλουμε αυτά τα φαινόμενα, να επιπλήττουμε τους βανδάλους και να καλούμε την Αστυνομία» επισημαίνει ο Μαρίνος Σαρλάς. 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου