Με αέρα Εθνικής Υπερηφάνειας κόντρα στο τσουχτερό κρύο η επέτειος του ΟΧΙ στο Ζεφύρι










Με λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια  πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Αντιδημάρχου Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκου, η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, στη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου,  προς τιμήν των ηρωικών Ελλήνων που πριν 76 χρόνια έγραψαν με το αίμα τους το θρυλικό έπος του  ΄40.
«Τιμάμε  τους αγωνιστές εκείνους και ακόμη περισσότερο, κλίνουμε το γόνυ, για αυτούς που θυσιάστηκαν, για τα ιδανικά εκείνα, που μας κάνουν εμάς, εξαιρετικά περήφανους, για τις ηρωικές τους πράξεις» είπε η Αναπληρώτρια Δήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Τζένη Μπάρα εκφωνώντας τον πανηγυρικό της ημέρας, μπροστά από το μνημείο πεσόντων. 
Οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 7.30 το πρωί με πανηγυρική κωδωνοκρουσία σε όλους τους ναούς του Ζεφυρίου, ακολούθησε Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Γρηγορούσας και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων στην κεντρική πλατεία του Ζεφυρίου.

Στην ομιλία της η Αναπληρώτρια Δήμαρχος, έκανε αναφορά στα ιστορικά γεγονότα  και συνδέοντας το χθες με το σήμερα υπογράμμισε την ανάγκη εθνικής μνήμης και εθνικής ενότητας. «Αγαπητοί μου συμπολίτες, το μήνυμα του έπους του ΄40 εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρο και επιτακτικό και στις μέρες μας . Οι Έλληνες  ενωμένοι μεγαλουργούν. Με τις θυσίες τους οι αγωνιστές του ΄40 απαιτούν από εμάς να θυμόμαστε τις μέρες εκείνες, όχι για να επαναπαυτούμε στις δάφνες του παρελθόντος, όσο λαμπρές και αν είναι, αλλά για να μετουσιώσουμε αυτές τις αξίες, αυτές τις παρακαταθήκες και να τις κρατήσουμε ζωντανές ώστε να γίνουν παντοτινά χαρίσματα και αξίες για το νεοέλληνα.
Αυτό το χρέος είναι ιερό και εθνική επιταγή . Η κληρονομιά και ο αγώνας των προγόνων μας πρέπει να διατηρείται από εμάς ως κόρη οφθαλμού» σημείωσε χαρακτηριστικά η Τζένη Μπάρα.
Αμέσως μετά ξεκίνησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων με την ακόλουθη σειρά:
Για το Δήμο Φυλής και την Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου στεφάνι κατέθεσε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μαυροειδάκος. Από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, παρέστη και κατέθεσε στεφάνι ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ ο Σμήναρχος Βασίλης Ζήσης. Για το Νομικό Πρόσωπο των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου κατέθεσε στεφάνι ο Πρόεδρός Γιώργος Κούρκουλος. Από τον Ιερό Ναό Παναγιάς Γρηγορούσας κατέθεσε στεφάνι ο Βασίλης Πιτέλης. Από τον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού κατέθεσε στεφάνι ο Πατέρας Θεοφάνης Θεοφάνης. Από το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου ο Διοικητής του Αστυνόμος Α΄ Γεράσιμος Μπέλης. Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αττικής,  τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και το Ειδικό Σχολείο του Ζεφυρίου κατέθεσαν στεφάνι ο Διευθυντής του 4ου Δημοτικού Κωνσταντίνος Τέγος με αντιπροσωπία μαθητών. Από τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αττικής ,τα Γυμνάσια και το Γενικό Λύκειο Ζεφυρίου στεφάνι κατέθεσε ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ζεφυρίου Νίκος Μποζίνης. Για την Ένωση Γονέων Ζεφυρίου και τους συλλόγους  γονέων του 1ου, 2ου,3ου,4ου Δημοτικού Σχολείου, νηπιαγωγείων και Ειδικού Σχολείου, 1ου και 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Ζεφυρίου κατέθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ζεφυρίου Ηλίας Κοκκίνης .Για τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους φορείς της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου στεφάνι κατέθεσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Ζεφυρίου Βασίλης Θεοδωρόπουλος . Για τον ΔΑΣ Ζεφυρίου στεφάνι κατέθεσαν οι προπονητές της ομάδας και εκ μέρους των εργαζομένων της Δημοτικής Ενότητας κατέθεσε στεφάνι ο Μαρίνος Σερεμέτης. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή, έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και τη σκυτάλη πήρε η μαθητιώσα νεολαία που παρέλασε περήφανα και με ζωηρό ρυθμό στην οδό Παναγίας Γρηγορούσας αποσπώντας –παρά το ψύχος- θερμότατα χειροκροτήματα. Την παρέλαση άνοιξαν και φέτος οι παιδικοί σταθμοί Ζεφυρίου ενώ μετά το τέλος της,  ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου και ο πρόεδρός του Ηλίας Αθανασόπουλος προσκάλεσαν και  φέτος όλο τον κόσμο για το γνωστό κέρασμα με τσιπουράκι και ξηρούς καρπούς στο προαύλιο του συλλόγου.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 

Η ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ 





 Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ "ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" 



 Η ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ 

 Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ 

















  Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ 



















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου