Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ένταξης των Ρομά στο Εργασιακό Περιβάλλον .πέτυχε ο Δήμος Φυλής


Ο Δήμος Φυλής επιλέχτηκε με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση προγράμματος που αφορά «Χρηματοδότηση δράσεων για την υποστήριξη Εθνικών και Διακρατικών σχεδίων για τη μη διάκριση και την ενσωμάτωση των Ρομά».

 Το ποσό της χρηματοδότησης του σχεδίου ανέρχεται συνολικά στα  170.000 ευρώ και ο Δήμος Φυλής είναι εταίρος του προγράμματος μαζί με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τον Δήμο Χαλανδρίου και άλλους φορείς. Το πρόγραμμα εξειδικεύεται στην προώθηση της ένταξης των Ρομά στο εργασιακό περιβάλλον.

Όπως αναφέρει και ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής κ. Αντωνόπουλος Γεώργιος «Το εντυπωσιακό είναι πως από τις 185 προτάσεις που υποβλήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από όλη την Ευρώπη, εγκρίθηκαν μόνο οι εννέα, οπότε θεωρώ μεγάλη επιτυχία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής το ότι συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των επιτυχόντων.  Ο Δήμος Φυλής ξαναμπαίνει στον χάρτη των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων. Μπορεί το ποσό να είναι μικρό, αλλά είναι η αρχή για την υποβολή στο μέλλον προτάσεων για μεγαλύτερη χρηματοδότηση. Πρέπει βήμα- βήμα να αποκτήσουμε την εμπειρία διαχείρισης προγραμμάτων και την εμπιστοσύνη αυτών που μας χρηματοδοτούν».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου