Γνήσιο Ποντιακό γλέντι στον γάμο Σονίδη













Δεν ήταν μόνο η λαμπρή γαμήλια τελετή του Γιάννη και της Ελισάβετ Σονίδη που αποτέλεσε ένα σημαντικό κοσμικό γεγονός, που προκάλεσε αίσθηση στην πόλη των Άνω Λιοσίων, (για λεπτομέρειες ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
Ήταν και το γαμήλιο γλέντι που ακολούθησε κι εξελίχθηκε σε ένα γνήσιο ποντιακό ξεφάντωμα, με γλυκόπιοτο κρασί αλλά και εκλεκτά σπιτικά εδέσματα με άρωμα ανατολής.  
Η γαμήλια δεξίωση δόθηκε αμέσως μετά τον γάμο, το βράδυ του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου στην αίθουσα «Αλέξανδρος», που είχε διακοσμηθεί υπέροχα στα χρώματα της αγνότητας και του πάθους, τουτέστιν στο λευκό και το κόκκινο!
Ευτυχισμένος πατέρας ο Δημοτικός Σύμβουλος Φυλής Γιώργος Σονίδης αλλά και οι οικογένειες του γαμπρού και της νύφης, φρόντισαν προσωπικά και με ιδιαίτερο μεράκι τις ροτόντες που φιλοξένησαν τις δεκάδες παρέες.
Το όμορφο ζευγάρι κατά την άφιξη του, υποδέχθηκαν με παραδοσιακά ποντιακά ακούσματα, οι κουμπάροι    Ελισαίος Κωνσταντινίδης και Χριστόφορος Κατουρτσίδης, τα αδέλφια καθώς και οι φίλοι του γαμπρού και της νύφης.
Ιδιαίτερα συγκινητικές υπήρξαν οι στιγμές που ο γαμπρός Γιάννης Σονίδης, έχοντας στο πλευρό του την πανέμορφη Ελισάβετ, αφιέρωσε στους γονείς και στα αδέλφια του, ένα ξεχωριστό μουσικό άκουσμα από την αλησμόνητη πατρίδα… 
Ρίγη  συγκίνησης εξάλλου,  προκάλεσαν η προσφώνηση του Γιώργου Σονίδη αλλά και της μητέρας της Λίζας στους νεονύμφους. Μέσα σε χειροκροτήματα ο Γιώργος ευχαρίστησε τους καλεσμένους και καλωσόρισε τη νύφη στην οικογένειά του. «Σήμερα προστέθηκε ένα ακόμα παιδί στην οικογένειά μου, που αριθμεί τέσσερις γιους και δύο νύφες. Τώρα πλέον έχω εφτά παιδιά» τόνισε χαρακτηριστικά.
Το ποτήρι του στην ευτυχία του ζευγαριού ύψωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, που δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον Δημοτικό του Σύμβουλο Γιώργο Σονίδη, με λόγια από καρδιάς. 
Κατά λοιπά η βραδιά κύλησε με ποντιακά ακούσματα και χορούς που κράτησαν καλά, ως τα ξημερώματα!

Ακολουθούν χαρακτηριστικές εικόνες από τη γαμήλια δεξίωση 
Η υποδοχή του ζευγαριού στην είσοδο του κέντρου έγινε με παραδοσιακά ποντιακά ακούσματα και χαρούμενο χορό 
Λίγο πριν εντός του κέντρου η μαμά Σονίδη έκανε έκπληξη και σε ένα ακόμη φιλικό ζευγάρι προσφέροντας του, μία τούρτα  

Χαρούμενη είσοδος στο κέντρο 








Ο κόσμος καμαρώνει το ζευγάρι 
Το τελετουργικό της γαμήλιας τούρτας ξεκινάει 

Η νύφη ταΐζει τον γαμπρό 

Η διακόσμηση του κέντρου σε λευκό και κόκκινο... 
Οι κουμπάροι ανοίγουν τη σαμπάνια...


... και ανταλλάσσουν ευχές με το κάλεσμα 




Ο χορός των νεόνυμφων 







Ο καλλιτέχνης της ορχήστρας ανακοινώνει την επιθυμία του γαμπρού να αφιερώσει ένα τραγούδι στους γονείς και τα αδέλφια του...
... και η μουσική γίνεται ένα με τη συγκίνηση 


...μάνα, γιος και νύφη, σε τρυφερές ανθρώπινες στιγμές 


... κι εν συνεχεία πλησιάζει χορεύοντας και ο Γιώργος Σονίδης 


Τα τέσσερα αδέλφια γίνονται ένα κουβάρι ...

Η οικογένεια Σονίδη, αγκαλιάζει το νέο μέλος της, τη Λίζα...

Γιώργος Σονίδης και Χρήστος Παππούς δίνουν τις ευχές τους στο ζευγάρι 







Η μαμά της Λίζας δίνει τις ευχές της στους νεόνυμφους 




Ανάμεσα στις παρέες των καλεσμένων και η υπογράφουσα που κάλυψε δημοσιογραφικά το ευτυχές γεγονός, τρέφοντας ιδιαίτερη εκτίμηση στο πρόσωπο του Γιώργου Σονίδη, όπως άλλωστε και οι συνάδελφοί του στο Δημοτικό Συμβούλιο που ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη χαρά στην τιμητική του πρόσκληση 


Ποντιακά ακούσματα ...
... και χορός μέχρι πρωίας 





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου