Στο συνέδριο του Βόλου ο Παππούς



Ανέβασε τους τόνους στο θεματικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) για τη μεταρρύθμιση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, που πραγματοποιείται το διήμερο 17 και 18 Οκτωβρίου 2016 στο Βόλο, ο Πρόεδρος και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. 
Κατά την εναρκτήρια ομιλία του κατηγόρησε την Κυβέρνηση για την πρωτοβουλία της να θεσπίσει διάταξη με την οποία οι Γενικοί Γραμματείς των Δήμων θα ορίζονται από την Κυβέρνηση, αλλά και για το νομοσχέδιο για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, στο οποίο δεν λήφθηκαν υπόψη οι θέσεις της ΚΕΔΕ. 
Άσκησε ακόμα κριτική σε μια σειρά από θέματα τονίζοντας ότι:
-Είναι απαράδεκτο να στοχοποιείται η Αυτοδιοίκηση σε ζητήματα διαχείρισης και διαφάνειας, όταν όλοι γνωρίζουν ότι είναι ο μοναδικός θεσμός του Κράτους που ελέγχεται με τόσους πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.
-Δεν είναι δυνατόν να μειώνεται μόνον στους Δήμους πάνω από 60% η κρατική χρηματοδότηση και ταυτόχρονα την ίδια περίοδο να αυξάνονται οι αρμοδιότητες τους και να μειώνεται το προσωπικό τους.
-Δεν είναι αποδεκτό να μην έχει η Αυτοδιοίκηση την ευχέρεια να προσωπικό για τις υπηρεσίες μας που έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, για το χρόνο που επιθυμεί ο κάθε Δήμος ξεχωριστά και με βάση τις δικές του ανάγκες, αλλά αυτό να εξαρτάται από τις αποφάσεις της Κεντρικής Κυβέρνησης.
-Δεν είναι πλέον ανεκτό να μην αποδίδονται στην Αυτοδιοίκηση θεσμοθετημένοι πόροι που της ανήκουν ή να είναι αποκλεισμένη από την απευθείας διαχείριση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και να είναι αναγκασμένη να παρακαλάει άλλους για να εντάξουν έργα της στα προγράμματα αυτά.
Πρόσθεσε ακόμα ότι στο διάλογο για τη μεταρρύθμιση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ οι Δήμοι θα προσέλθουν με συγκροτημένο πλαίσιο θέσεων το οποίο θα παρουσιαστεί στο συνέδριο του Βόλου και θα οριστικοποιηθεί στο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, στις αρχές Δεκεμβρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη. 
Το συνέδριο του Βόλου παρακολουθούν από την περιοχή μας οι Δήμαρχοι Φυλής Χρήστος Παππούς, Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός και Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου