Συγκινητική η ανταπόκριση στην Αιμοδοσία για το Παιδί



Με μεγάλη ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  23 Οκτωβρίου στην αίθουσα  Μελίνα Μερκούρη,  η αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος  Για Το Παιδί, που οργάνωσε ο Δήμος Φυλής σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Παίδων»,  Αγλαΐα Κυριακού.

 Η Τράπεζα Αίματος  Για Το Παιδί ιδρύθηκε το 2013, με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Τεχνικών  Έργων  Θανάση Σχίζα σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων Ζεφυρίου και το Νοσοκομείο «Παίδων» Αγλαΐα Κυριακού. Σκοπός της ήταν να συγκεντρώνει και να προσφέρει αίμα στα παιδιά του Δήμου Φυλής που το έχουν ανάγκη. Ωστόσο οι επιτυχημένες αιμοδοσίες που οργανώνει της παρέχουν την απαιτούμενη επάρκεια και της επιτρέπουν πλέον σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις να χορηγεί αίμα και σε ενήλικους δημότες.  
Η αιμοδοσία της Κυριακής που είναι η έβδομη κατά σειρά, πραγματοποιήθηκε  σε συνεργασία με την Επιτροπή Νέας Γενιάς του Δήμου Φυλής και την  Ένωση Γονέων Ζεφυρίου , υπό την αιγίδα του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού «Η Πάρνηθα».
Διπλά ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και αισιόδοξος δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας «Τη συγκεκριμένη αιμοδοσία τη συνδιοργανώνουμε με την Επιτροπή Νέας Γενιάς. Είναι σημαντικό να ευαισθητοποιούνται οι νέοι και να αφιερώνουν το χρόνο τους για να προσφέρουν στο συνάνθρωπο, κάτι πολύτιμο που ενώ χαρίζει ζωή δεν κοστίζει τίποτα στο δότη» υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων. 
Παράλληλα ο Θανάσης Σχίζας ευχαρίστησε την Ένωση Γονέων Ζεφυρίου, που «ενώ για πρώτη φορά η αιμοδοσία δεν έγινε στο Ζεφύρι η συμμετοχή της Ένωσης ήταν μεγάλη και συνεχίζουν παραδοσιακά να ενισχύουν αυτή την Τράπεζα».
Πιστός πάντα στο ραντεβού του με την αιμοδοσία που ξεκίνησε στο Ζεφύρι ήταν και αυτή τη φορά ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος ο οποίος προσήλθε από τους πρώτους προκειμένου να δώσει αίμα.
Το καλό παράδειγμα αλλά και τη διάθεση προσφοράς προς το συνάνθρωπο  έδειξε και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Νέας Γενιάς Μαρίνος Σαρλάς ο οποίος παρότι ήταν επιφορτισμένος με τα διαδικαστικά της αιμοδοσίας,  φρόντισε πριν «ζητήσει» το αίμα των άλλων, να καταθέσει πρώτα το δικό του στην Τράπεζα Αίματος  Για Το Παιδί.
«Ευχαριστώ όλους και όλες που προσήλθαν σήμερα στην πρώτη αιμοδοσία που οργανώνουμε ως Επιτροπή Νέας Γενιάς. Οι δράσεις στις οποίες συμμετέχουν τα μέλη της Επιτροπής έχουν κυρίως κοινωνικό πρόσημο και ως εκ τούτου είναι αυτονόητη η συμμετοχή μας. Ειδικά στη σημερινή αιμοδοσία που συγκεντρώνει αίμα για μικρά παιδιά κανείς δεν μπορεί να μείνει απαθής» σημείωσε ο Μαρίνος Σαρλάς.  
Στο κάλεσμα της Επιτροπής Νέας Γενιάς ανταποκρίθηκαν εκτός από τους δημότες,  ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Νίκος Χατζητρακόσιας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ζεφυρίου και Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ζεφυρίου  Ηλίας Κοκκίνης.
Στο χώρο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, προκειμένου να συγχαρεί τόσο τους διοργανωτές όσο και τους εθελοντές αιμοδότες.
 Το επόμενο ραντεβού του Θανάση Σχίζα και της Τράπεζας Αίματος  Για Το Παιδί είναι το Μάρτιο σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Άνω Λιοσίων και τον πατέρα Μηνά.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 




















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου