Νέα «τρύπα» 8 εκατ. στο ταμείο του Δήμου επί Μπουραΐμη


Μετά την «τρύπα» των περίπου 8 εκατ. ευρώ στην χρήση του 2014, που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Απρίλιο, φαίνεται ότι η διοίκηση Μπουραΐμη θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για μια ισόποση που προέκυψε από τις χρήσεις 2011 και 2012. 
Ειδικότερα, σύμφωνα με έκθεση του Ορκωτού Ελεγκτή Πανάρετου Βαρδάνη, ο Δήμος Φυλής είχε προχωρήσει, κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, στην είσπραξη 8.014.244,13 από τον Φορέα Διαχείρισης των Απορριμμάτων (ΕΔΣΝΑ), χωρίς να ενημερωθούν τα βιβλία του.
Η έκθεση που τέθηκε υπόψη της Οικονομικής Επιτροπής, το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου 2016, από το Δήμαρχο Χρήστο Παππού κατά τον προέλεγχο του Ισολογισμού 2011 καταλήγει ότι η παράλειψη ενημέρωσης των βιβλίων του Δήμου για το εισπραχθέν ποσόν, θα πρέπει να διερευνηθεί αρμοδίως, υπονοώντας ότι θα πρέπει να τεθεί υπό δικαστικό έλεγχο.
Κατά την τοποθέτησή του στην Οικονομική Επιτροπή ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς τόνισε την ανάγκη διερεύνησης των αναφερομένων στην έκθεση και πρόσθεσε ότι κατά τη συζήτηση του Ισολογισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί ο Ορκωτός για να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών του. Ευχήθηκε, ωστόσο, να μην είναι βάσιμες οι επισημάνσεις του, ώστε να μην καταλογιστούν ευθύνες σε κανέναν.
Τόνισε, τέλος, την ανάγκη ψήφισης των ισολογισμών ώστε να διασφαλιστεί η αναπτυξιακή πορεία του Δήμου, με πρόσβαση στα υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και του λεγόμενου πακέτου Γιουνκέρ. 
Δείτε τι είπε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς:



Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα από την έκθεση του ορκωτού:


Δείτε όλη την έκθεση του Ορκωτού Ελεγκτή:


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου