Αγιασμός για το «ΧΟΡΟΔΡΩΜΕΝΟ» …

Παραδοσιακός Λαογραφικός Σύλλογος Δήμου Φυλής

Αριστερά ο Πρόεδρος Πέτρος Κορωναίος και η Ταμίας Έφη Μαθωναίου και δεξιά η Αντιπρόεδρος Στεφανία Συμεωνίδη ο Γραμματέας Νικολάου Τάκης και ο χοροδιδάσκαλος και μέλος Παπανικολάου Παναγιώτης 

Ο Παραδοσιακός Λαογραφικός Σύλλογος ΧΟΡΟΔΡΩΜΕΝΟ τέλεσε τον ετήσιο Αγιασμό του στον χώρο διδασκαλίας του για την έναρξη της χορευτικής του χρονιάς. Πολλοί φίλοι του συλλόγου αλλά και μέλη ήταν εκείνη που παρευρέθηκαν στον αγιασμό του Χοροδρώμενου δείχνοντας έτσι την συμπαράσταση και την αγάπη τους σε έναν σύλλογο που όπως φαίνεται αγκαλιάζει τα ήθη και τα έθιμα της κάθε περιοχής στην Ελλάδα ξεχωριστά.
Τον αγιασμό του Συλλόγου τέλεσε ο αιδεσιμότατος Πατήρ Φανούριος και έκλεισε τον λόγο του λέγοντας μπράβο σε εσάς που όχι μόνο χορεύεται για να χορέψετε αλλά στην ουσία διατηρείται τα στοιχεία των προγόνων μας.
Τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Χοροδρώμενου Πέτρος  Κορωναίος ο οποίος καλωσόρισε τους φίλους και τα μέλη που είχαν δώσει το παρών, και συνέχισε χαρακτηριστικά λέγοντας <<Το Χοροδρώμενο ήταν μια ιδέα μερικών ανθρώπων που δεν άργησε να γίνει αισθητή στην πόλη μας και να πάρει μορφή. Πιστεύουμε ότι έχουμε πολλά να δώσουμε ως Χοροδρώμενο στους ανθρώπους που αγαπούν και στηρίζουν την παράδοση και ευχαρίστησε επίσης θερμά τον χοροδιδάσκαλο του συλλόγου Παπανικολάου Παναγιώτη>>.
Επιπλέον στον λόγο του δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον Δήμο Φυλής  λέγοντας χαρακτηριστικά << Ευχαριστούμε την διοίκηση του δήμου για την στήριξη του συλλόγου μας και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού κ.Γ.Μαυροειδή για την αμέριστη στήριξη του Χοροδρώμενου στο να βρεθεί χώρος για να πραγματοποιούνται τα μαθήματα του Χορευτικού μας, καθώς επίσης έδωσε ευχαριστίες και για την συμπαράσταση  του Αντιδημάρχου κ.Μ.Σαρλά στην κίνηση μας αυτή να διατηρούμε και να προβάλουμε τις παραδόσεις έχοντας τον πάντα στο πλευρό μας>>.

Μετά τον αγιασμό στον χώρο του ΚΕΝΕ πραγματοποιήθηκε γλέντι από τους φίλους του Χοροδρώμενου με  πολύ χορό, τραγούδι, άφθονο κρασί και τσίπουρο  μέχρι αργά. Τα παιδιά έδωσαν την ψυχή τους στο νέο αυτό ξεκίνημα του συλλόγου με πρωταγωνιστικό ρόλο πάντα το χαμόγελο. 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 









0 comments:

Δημοσίευση σχολίου