Παιχνίδια για τα ορφανά της Κένυας συγκεντρώνει η Κοινωνική Πρόνοια εν’ όψει των Χριστουγέννων

– Παραδόθηκαν τα σχολικά είδη

Τα ορφανά της Κένυα κράτησαν στα χέρια τους για πρώτη φορά στη ζωή τους σχολικές τσάντες 
Πατρίτσια Αμακόβε και Δόξα Μιχάκη εκ των ιδρυτριών του Ορφανοτροφείου της Κένυα και κάτω η αναπληρωτής Δήμαρχος Τζένη Μπάρα θερμή υποστηρίκτρια της όλης προσπάθειας 

Πρωτόγνωρη χαρά γνώρισαν τα παιδιά  του ορφανοτροφείου «Doxa and Agape Hope Education Center», στην Κένυα, παραλαμβάνοντας τα σχολικά είδη που απέστειλε η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Φυλής τον περασμένο Ιούλιο.
Τα σχολικά είδη (σχολικές τσάντες και είδη γραφικής ύλης) παρελήφθησαν στις 27 Οκτωβρίου και προκάλεσαν ενθουσιασμό στα ορφανά, τα οποία για πρώτη φορά απέκτησαν σχολική τσάντα.
Τα είδη (καινούρια και μεταχειρισμένα) συγκεντρώθηκαν από την Κοινωνική Πρόνοια με πρωτοβουλία της Αναπληρώτριας Δημάρχου κ. Τζένης Μπάρα και προσφέρθηκαν από δημότες και μαθητές των σχολείων του Δήμου. Σχολικές τσάντες πρόσφερε και μεγάλη αλυσίδα παιχνιδιών.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας πολύπλευρης υποστήριξης των παιδιών αυτών, η Κοινωνική Πρόνοια συγκεντρώνει παιχνίδια, τα οποία θα αποστείλει στο ορφανοτροφείο στην Κένυα εν’  όψει των Χριστουγέννων. Τα παιχνίδια θα συγκεντρώνονται στην Κοινωνική Πρόνοια (Δημαρχείου 13) και στα σχολεία του Δήμου, μέχρι την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, καθώς θα αποσταλούν με συγκεκριμένο προγραμματισμένο δρομολόγιο ώστε να παραδοθούν στα παιδιά τα Χριστούγεννα.
Τα μεταχειρισμένα παιχνίδια πρέπει να είναι σε όσο το δυνατόν καλή κατάσταση και καθαρά.
Το ορφανοτροφείο "Doxa and Agapi Hope Education Center" που λειτουργεί περίπου δέκα μήνες στο Ναϊρόμπι της Κένυας, ιδρύθηκε μετά από πρωτοβουλία κατοίκων των Άνω Λιοσίων  και στεγάζει 200 παιδάκια από τα οποία τα 150 είναι ορφανά και από τους δύο γονείς.
Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του το ορφανοτροφείο τέθηκε υπό την αιγίδα της Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Φυλής αφού στενοί συνεργάτες της Αναπληρώτριας Δημάρχου Τζένης Μπάρα πρωτοστάτησαν στην ίδρυσή του.
Η Αναπληρώτρια Δήμαρχος Τζένη Μπάρα ευχαριστεί θερμά τους δημότες και την αλυσίδα καταστημάτων παιγνιδιών για τα είδη που έχουν προσφέρει και απευθύνει έκκληση για τη συγκέντρωση παιχνιδιών που θα προσφερθούν στα ορφανά ως χριστουγεννιάτικα δώρα.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή δωρεά σχετικά με το ορφανοτροφείο μπορείτε να καλέσετε στο 210 2473733.
 Φωτό αρχείο με τα μικρά του ορφανοτροφείου της ΚΕΝΥΑ



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου