Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Θερμή υποδοχή του Αντιδημάρχου Τελ Αβίβ από τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού
Σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Φυλής και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής το πρωί της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου, στο Δημαρχείο Φυλής, Αντιπροσωπεία του Τελ Αβίβ με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο του Τελ Αβίβ, Doron Sapir.
Η επίσκεψη της Ισραηλινής Αντιπροσωπείας στη χώρα μας έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης Αντιπροσωπείας του Δήμους Φυλής με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού, στο Τελ Αβίβ και το Πάρκο Ανακύκλωσης Ηiriya, τον Ιούλιο του 2016. Οι επισκέψεις αυτές σηματοδοτούν την απαρχή μιας συνεργασίας με στόχο την αποκατάσταση της έκτασης της πρώην χωματερής Άνω Λιοσίων, έργο που συμπεριλαμβάνεται στις πρώτες προτεραιότητες του Δημάρχου Χρήστου Παππού.
Ο Δήμαρχος Φυλής, υποδεχόμενος στο γραφείο του στο Δημαρχείο Φυλής την Ισραηλινή Αντιπροσωπεία, αναφέρθηκε στο πολύ θερμό κλίμα που διέπει τις σχέσεις των Δημοτικών Αρχών των δύο Δήμων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το ξεκίνημα της συνεργασίας που κάνουμε να είναι η αρχή για τη σύσφιξη των διακρατικών σχέσεων μεταξύ των Δήμων του Ισραήλ  με τους Δήμους της Ελλάδας γενικότερα».
Με την ίδια εγκαρδιότητα ανταπέδωσε το καλωσόρισμα ο Αντιδήμαρχος Τελ Αβίβ, Doron Sapir. «Χαιρόμαστε πάρα πολύ που είμαστε εδώ. Νιώθουμε τη ζεστή ατμόσφαιρα στον αέρα επειδή είμαστε καλοί φίλοι και είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία μας θα φέρει καρπούς», τόνισε ο Doron Sapir. Ο Αντιδήμαρχος Τελ Αβίβ ανέφερε ότι γνωρίζει πώς υπάρχουν μεγάλα προβλήματα σχετικά με τη χωματερές  και όλες τις καταστάσεις που δημιουργούνται εξαιτίας τους, όσον αφορά στο περιβάλλον, στους πολίτες, και στους πολιτικούς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Δήμος Φυλής θα βρει «μια πολύ καλή λύση σε αυτά τα προβλήματα».
«Και οι ίδιοι αντιμετωπίζουμε αυτό το θέμα και επίσης μαθαίνουμε από άλλους για το πώς θα αντιστρατευθούμε τα δικά μας προβλήματα με τα απορρίμματα. Το καλύτερο είναι να μάθουμε ο ένας από τον άλλο και να συνεργαστούμε», ανέφερε ο Doron Sapir, υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία ανάμεσα στις πόλεις είναι πολύ συχνό φαινόμενο και πολύ καλό να γίνεται.
Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς και οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής Φυλής είχαν στη συνέχεια φιλική συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Τελ Αβίβ και τους κ.κ. Amos Rabin και Nimrod που τον συνοδεύουν, και ακολούθως επισκέφθηκαν όλοι μαζί τη χωματερή.
Οι κ.κ. Doron Sapir, Amos Rabin και Nimrod θα συμμετάσχουν ως ομιλητές στην Ειδική Εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει αύριο, Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, ο Δήμος Φυλής με θέμα «Η Φυλή γυρίζει σελίδα: από την χωματερή στην Ανάπλαση» και θα παρουσιάσουν τις εμπειρίες από το σημαντικότερο έργο ανάπλασης παλαιάς χωματερής στη Μεσόγειο, αυτό της χωματερής Χιρίγια στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την υποδοχή 
Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την εγκάρδια  συνομιλία του Δημάρχου με τον Αντιδήμαρχο του Τέλ Αβίβ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου