Ήταν διαβασμένος κι «έστειλε αδιάβαστους» Μπουραΐμη και ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ ο Παππούς

Ο Παππούς ήταν καταπέλτης στο Δημοτικό Συμβούλιο κι η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ, προσπάθησε να μειώσει τη σημασία της τεκμηριωμένης ομιλίας του
Εδώ η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ γράφει καθαρά και ξάστερα ότι ο Δήμος Φυλής δεν είναι ιδιοκτήτης στη Χωματερή και τώρα προσπαθεί να διακαιολογηθεί...
Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα δηλαδή τα συνειδητά ψέματα του Μπουραΐμη και τα δικά της, επιχειρεί, για ακόμα μια φορά η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ.
Παίρνοντας κατευθείαν γραμμή από το γραφείο του Μπουραΐμη, όπου βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 8 Νοεμβρίου 2016, για τις αναγκαίες υποδείξεις, η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ εκτίθεται και πάλι, στην προσπάθειά της να υποβαθμίσει την Ημερίδα που οργάνωσε ο Δήμος Φυλής με θέμα την αποκατάσταση της Χωματερής στα πρότυπα της HIRIYA του Τελ Αβίβ. 
-Προσπαθεί να δικαιολογηθεί επειδή ρητά ανέφερε ότι ο Δήμος Φυλής δεν είναι ιδιοκτήτης της έκτασης στη Χωματερή, με αποτέλεσμα να την γελοιοποιήσει ο Παππούς στο Δημοτικό Συμβούλιο δείχνοντας έγγραφα από τα οποία προκύπτει ότι ο Δήμος μίσθωνε, με την έγκριση της Νομαρχίας Αττικοβοιωτίας, το κτήμα Καλλιστήρι (κι όχι Σκαλιστήρι) έκτασης, 405 στρεμμάτων, σε καλλιεργητές, από το 1926. Μπορεί κανείς να εκμισθώσει μια έκταση αν δεν είναι δική του;
-Αφού λοιπόν ο Δήμος είναι ο αδιαμφισβήτητος κύριος και νομέας της έκτασης στη Χωματερή, ποιος θα τον εμποδίσει να προκηρύξει διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την Χωματερή; Κι επιπλέον ποιος είπε στον αρχιτέκτονα, κατά τα άλλα, Μπουραΐμη, ότι ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός περιλαμβάνει μόνο κτίρια; Δεν υπάρχει αρχιτεκτονική τοπίου;
-Για τα περί χρήσης της έκτασης από τον Φορέα Διαχείρισης των απορριμμάτων, με αντάλλαγμα τα αντισταθμιστικά, ας διαβάσει το νόμο για να κατανοήσει ότι τα αντισταθμιστικά δεν έχουν καμιά σχέση με το ιδιοκτησιακό της Χωματερής. Το λέει και η ονομασία τους. Καταβάλλονται ως αντιστάθμισμα για την περιβαλλοντική υποβάθμιση που προκαλεί η Χωματερή στην περιοχή. Αν καταβάλλονταν λόγω της μίσθωσης θα αποκαλούνταν μίσθωμα.
-Αναφορικά με την αρμοδιότητα αποκατάστασης της Χωματερής, είπε ο Παππούς ότι θα την αποκαταστήσει ο ίδιος; Είπε απλά ότι ο Δήμος Φυλής θα προκηρύξει αρχιτεκτονικό διαγωνισμό κι ότι δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε ένα ευρώ για την αποκατάσταση. Τι δεν καταλαβαίνει η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ;
ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: Αλλά δεν είχε εκεί το μυαλό της η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ, γιατί ο Παππούς είπε κι άλλα στο συγκεκριμένο σημείο της ομιλίας του: Ότι δηλαδή δεν πτοήθηκε όταν παρέλαβε χάος από το Μπουραΐμη. Ποιο χάος; Θα υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος χρωστούσε 480 εκατ. ευρώ και δεν είχε ελπίδα, ενώ ήταν γεμάτος σκουπίδια λόγω της τρίμηνης απεργίας του προσωπικού που ο Μπουραΐμης πλήρωνε κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα. Κι επιπλέον, μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2014 ο χαμένος στις εκλογές Μπουραΐμης επιβάρυνε τον κατεστραμμένο Δήμο με άσκοπες αγορές οικοπέδων,από πολιτικούς του φίλους, ύψους 10 εκατ. ευρώ. Χάος εξαιτίας του οποίου ο ορκωτός ελεγκτής δεν μπορεί να κλείσει τον ισολογισμό του 2014 λόγω της τρύπας των 10 εκατ. ευρώ στο ταμείο του Δήμου, με αποτέλεσμα να έχει υποβάλει μηνυτήρια αναφορά στη δικαιοσύνη η Πρόεδρος Ζωή Αρβανιτάκη, επισυνάπτοντας το πόρισμά του. ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ.
-Για τα περί απόσυρσης των προσφυγών του Δήμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας είναι αστείο να μιλάμε. Ο Παππούς παρουσίασε τις Αποφάσεις Δημάρχου και Οικονομικής Επιτροπής επί Μπουραΐμη, από τις οποίες προκύπτει ότι ασκήθηκαν από το Δήμο για δύο θέματα που, σήμερα, έχουν επιλυθεί: Δηλαδή για τη ματαίωση της δημιουργίας δύο εργοστασίων σε Άνω Λιόσια και Φυλή και για την ακύρωση της Απόφασης για τη μεταφορά των σκουπιδιών της Τρίπολης στη Χωματερή. Και για του λόγου το αληθές παρουσίασε και τα σχετικά Δελτία Τύπου του ΕΔΣΝΑ αλλά και της εισήγηση της Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου για τη ματαίωση του διαγωνισμού για τα εργοστάσια στη Χωματερή.
-Αφήνουμε στην κρίση του κόσμου τη συμβουλή του Μπουραΐμη να πάει ο Παππούς το Δεκέμβρη στο δικαστήριο για να δώσει τη μάχη να μην έρχονται στη Χωματερή τα σκουπίδια της Τρίπολης, όταν αυτό το θέμα έχει λυθεί από το Γενάρη του 2015 και πηγαίνουν αλλού. 
-Αναφορικά με την αλλαγή των χρήσεων γης στη Χωματερή, πάλι, για έναν περίεργο λόγο η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ δεν άκουσε τι είπε ο Παππούς. Της θυμίζουμε ότι στράφηκε στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Νίκο Χατζητρακόσια και του είπε ότι θα περιληφθεί στην πρόταση αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) την οποία προτίθεται να κάνει η σημερινή διοίκηση του Δήμου Φυλής για να λύσει κι άλλα προβλήματα που υπάρχουν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Φυλής και κυρίως σε αυτή της Χασιάς όπου ήταν Δήμαρχος για 12+4 χρόνια ο Μπουραΐμης.
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η σπουδή του Μπουραΐμη και της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα οφείλεται σε μικροψυχία και σε αμηχανία. Εδώ ο Μπουραΐμης δεν έχει αναγνωρίσει το μεγάλο άθλο του Παππού για τη ρύθμιση του χρέους των 480 εκατ. ευρώ (που του άφησε αμανάτι) σε 4,5 χιλιάδες χρόνια, όταν για το θέμα αυτό παραμιλάει όλη η Ελλάδα. Θα πει μπράβο για τη Χωματερή; 
Αλλά δεν μας λέει τι έκανε εκείνος που παριστάνει τον προφεσόρο. Γι αυτό του προκαλεί την αμηχανία που προαναφέρθηκε. Αμηχανία αλλά και άγχος που δεν του επιτρέπει να δει πρώτα κι έπειτα να κάνει κριτική.
Για τη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Γράφει αυτά που γράφει για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε.
Όσο για το μεγάλο της καημό, που είναι ο «Γενικός Γραφιάς και ο επικοινωνιολόγος του Παππού», της θυμίζουμε ότι της έμαθε τοπική δημοσιογραφία. Κι ότι παρόλο που τον αντιγράφει καθημερινά εκείνος θα εξακολουθήσει να της μαθαίνει γράμματα. 
Γιατί δεν είναι ο Παππούς «ανενημέρωτος και αδιάβαστος», αλλά εκείνη…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου