Με ευλογία κι επιτυχία η 2η Αιμοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεως Ωρωπού και Φυλής


 2η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΩΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΦΥΛΗΣ

Σαββάτο, 20.11./3.12.2016

Με την ευχή, ευλογία και καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ωρωπού και & Φυλής κ. Κυπριανού, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016 πολ. ημ. (20/11 εκκλ. ημ.), παραμονή των Εισοδίων της Θεοτόκου, στο φιλόξενο Αρχονταρίκη της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής στις Αχαρνές, η δεύτερη οργανωμένη Αιμοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεως μας, με την πρωτοβουλία και ευθύνη της Ένωσης Εθελοντών Αιμοδοτών «ο Εσταυρωμένος» και σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας «Κωνσταντο-πούλειο» (πρώην «Αγ. Όλγα»).

Η συμμετοχή ήταν αρκετά ικανοποιητική, καθώς ήταν αυξημένη κατά 30% περίπου από την πρώτη Αιμοδοσία. Συνολικά προσήλθαν 65 εθελοντές, πολύ από τους οποίους πήραν άδεια να απουσιάσουν για λίγη ώρα από την εργασία τους για να συμμετάσχουν, και συγκεντρώθηκαν 40 φιάλες αίμα!

Η κινητοποίηση αυτή των πνευματικών μας Αδελφών-Αιμοδοτών, κυρίως από το Ενο-ριακό Κέντρο της Ιεράς Μονής Αγία Παρασκευής (51% των συμμετεχόντων), είναι πολύ σημαντική, εάν λάβουμε υπόψη τις ανάγκες που καλούμεθα να καλύψουμε σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση!
Ήδη από τη σύσταση της Ένωσης Εθελοντών Αιμοδοτών «ο Εσταυρωμένος» (Οκτώβριος 2015) και την ίδρυση της σχετικής Τράπεζας Αίματος (Μάιος 2016) έως και σήμερα, έχουμε βοηθήσει 31 συνανθρώπους μας με 41 φιάλες αίμα και 1 φιάλη αιμοπετάλια!!

Ευχαριστούμε θερμά την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής για την πρόθυμη φιλοξενία και εξυπηρέτηση, την ομάδα του Νοσοκομείου για την πολύ καλή συνεργασία, όλους τους Διακονητές που συνέβαλαν στην άρτια και ομαλή διεξαγωγή της Αιμοδοσίας (Μέλη του Συλλόγου «Άγιος Φιλάρετος» και του «Συνδέσμου Εθελοντών» της Ιεράς Μητροπόλεως μας, κ.α.) και φυσικά ΟΛΟΥΣ τους Εθελοντές Αιμοδότες μας, οι οποίοι αφιέρωσαν το πρωινό του Σαββάτου τους για να «κάνουν αυτό που τους αναλογεί» για να σώσουν με το αίμα τους τη ζωή ενός άγνωστου συνανθρώπου τους.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε πως όσοι θα επιθυμούσαν να συνεισφέρουν στην Τράπεζα Αίματος της Ιεράς Μητροπόλεως Ωρωπού και Φυλής, μπορούν να δώσουν αίμα:
α. στις επόμενες οργανωμένες Αιμοδοσίες μας,
β. ή ανά πάσα στιγμή σε όποιο Νοσοκομείο ή Κέντρο Αιμοδοσίας τους εξυπηρετεί σε όλη την Ελλάδα. (Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει ο Αιμοδότης να σημειώσει στο ερωτηματολόγιο του Νοσοκομείου, ότι δίνει αίμα για «Σύλλογο» και συγκεκριμένα για την Ένωση Εθελοντών Αιμοδοτών «ο Εσταυρωμένος» - Αρ. Μητρώου Ε.Μ.Α. 12975 και να επικοινωνήσει μετά τηλεφωνικά με την κα Μαριάνθη Παγουλάτου-Τούμπα στο 6972456682, προκειμένου να μας ενημερώσει για την προσφορά του).

Σας περιμένουμε στην επόμενη οργανωμένη Αιμοδοσία μας
Η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017
στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ωρωπού και Φυλής
(Λεωφ. Φυλής 44, Δημοτική Ενότητα Φυλής Αττικής).




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου