«Τώρα Μιλάω!» και στο Ζεφύρι μέσα από τον Πολιτισμό …

… στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Φυλής 









Μια ξεχωριστή εκδήλωση  με δράσεις Πολιτισμού, ο προκειμένου να γνωστοποιήσει στην Τοπική Κοινωνία το Πολύτιμο έργο του, διοργάνωσε το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Φυλής την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου.
Η εκδήλωση με συνδιοργανωτές τον Οργανισμό Αθλητισμού – Πολιτισμού η «Πάρνηθα» και τη Θεατρική Ομάδα Ζεφυρίου, περιλάμβανε
  • Παρουσίαση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών και των παρεμβάσεων του στην Τοπική Κοινωνία.
  • Παρουσίαση του Θεατρικής Ομάδας  Ζεφυρίου από τη σκηνοθέτιδα – ηθοποιό  Στέλλα Νικολοθανάση, ενώ
  • Παράλληλα γυναίκες δημιουργοί από τα Εικαστικά Τμήματα του Πνευματικού Κέντρου Ζεφυρίου με δασκάλα την Σταυρούλα Κοντοράβδη, έστησαν ένα εξαίσιο  χριστουγεννιάτικο bazzar με  τις δημιουργίες τους. 
Η εκδήλωση, στην οποία έδωσαν το «παρών» ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, οι Αντιδήμαρχοι Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος και Θανάσης Σχίζας και η Τοπική Σύμβουλος Άννα Κουμερτά, άνοιξε με την ενημέρωση που παρείχαν στο κοινό η Κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Ευαγγελία Πυρρώτη, η οποία έκανε ένα σύντομο απολογισμό για την πλούσια δράση του Κέντρου και η Κοινωνική Λειτουργός Πηνελόπη Μηλιώνη,  που ενημέρωσε το κοινό  για τις υπηρεσίες και τη στήριξη που παρέχει το Κέντρο σε Γυναίκες που υφίστανται βία, με οιονδήποτε τρόπο. (Σωματική, ενδοοικογενειακή, επαγγελματική, ψυχολογική, λεκτική, κ.τ.λ.) 
Τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού  και τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα καλωσόρισε η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δήμου Φυλής σε θέματα ισότητας των Φύλων και πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου Φωτεινή Γιαννοπούλου, η οποία αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην στη Λειτουργία του Κέντρου και στην καλή συνεργασία με τον Δήμαρχο στον οποίο μη κρύβοντας την αδυναμία της για την πόλη του Ζεφυρίου, του ζήτησε να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επίλυση των προβλημάτων, λαμβάνοντας αμέσως από την πλευρά του, θετική απάντηση. 
Ιδού ένα απόσμασμα από την ομιλία της Φωτεινής Γιανοπούλου 

Ο Δήμαρχος Φυλής, έδωσε τα εύσημα στο Επιστημονικό Προσωπικό και στη Φωτεινή Γιαννοπούλου για την άριστη  λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών, ενώ απαντώντας στο κάλεσμά της για το Ζεφύρι επεσήμανε  πως η πάταξη της εγκληματικότητας αλλά και σημαντικά έργα στην περιοχή, βρίσκονται είτε σε εξέλιξη είτε στις άμεσες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής. «Είμαι ανοιχτός σε ιδέες και προτάσεις καθώς και σε χρήσιμες παρεμβάσεις για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ώστε να πάμε όλοι μαζί μπροστά» κατέληξε ο Δήμαρχος. 

Την δική τους υπογραφή στην εκδήλωση έβαλαν επίσης, η δασκάλα των Εικαστικών Τμημάτων Ζεφυρίου κα Σταυρούλα Κοντοράβδη η οποία μίλησε για την ιστορία του Τμήματος που μετρά 20 χρόνια ζωής και η Σκηνοθέτιδα της θεατρικής Ομάδας Ζεφυρίου Στέλλα Νικολοθανάση η οποία επεφύλαξε στο κοινό ένα μοναδικό φινάλε, με την προβολή του «Τώρα Μιλάω».
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό δραματουργικό θεατρικό δρώμενο με ηχηρά μηνύματα κατά της βίας και της κακοποίησης της γυναίκας που έγραψε η Μαριάννα Κάλμπαρη  σε σκηνοθεσία Στέλλας Νικολοθανάση. Παίζουν οι: Λένα Παγιάτη, Μαρία Μπακαγιάννη, Αρετή Τόρη, Αλέξια Τόρη και Αντιγόνη Σούφλα.

Δείτε το γιατί αξίζει

Δείτε επίσης τι είπαν για την λειτουργία των Εικαστικών Τμημάτων Ζεφυρίου και την θεατρική Ομάδα Ζεφυρίου η Χρυσούλα Κοντοράβδη και η Στέλλα Νικολοθανάση

Σταυρούλα Κοντοράβδη – Δασκάλα Εικαστικών Τμημάτων Πνευματικού Κέντρου Ζεφυρίου

Στέλλα Νικολοθανάση – Σκηνοθέτις – Ηθοποιός - Υπεύθυνη Θεατρικής Ομάδας Ζεφυρίου

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση 
















Λίγα λόγια για το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Φυλής

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Φυλής είναι μια υποστηρικτική δομή για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2013,ως πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση ως μέρος του δικτύου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και του ΚΕΘΙ.
Το Συμβουλευτικό Κέντρο Φυλής παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης σε γυναίκες θύματα βίας, καθώς και σε όσες υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις από εξειδικευμένο προσωπικό: σύμβουλο υποδοχής/κοινωνιολόγο, κοινωνική λειτουργό, ψυχολόγο.
Στα πρώτα δύο χρόνια λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου οι γυναίκες που μπορούσαν ν’ απευθυνθούν στη δομή θα έπρεπε να έχουν υποστεί σωματική και σεξουαλική κακοποίηση, ψυχολογική συναισθηματική ή/και λεκτική βία, και συγκεκριμένα:
- ενδοοικογενειακή/συντροφική  βία
- βιασμό ή απόπειρα βιασμού
- σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία
Από τις αρχές του 2016 μπορούν ν΄απευθυνθούν στο Συμβουλευτικό Κέντρο γυναίκες που έχουν υποστεί ή υφίστανται πολλαπλές  διακρίσεις, συγκεκριμένα:
- μόνες μητέρες
- άνεργες
- μετανάστριες
- πρόσφυγες κ.ά.
    Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών πέρα από την ψυχοκοινωνική συμβουλευτική, την ενημέρωση και εξειδικευμένη πληροφόρηση διοργανώνει και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για θέματα έμφυλης βίας.
Συγκεκριμένα έχει πραγματοποιήσει δικτυώσεις με δομές ασφάλειας και κοινωνικής προστασίας, δομές υγείας, δομές απασχόλησης, δομές εκπαίδευσης και μη κυβερνητικές οργανώσεις ημερίδες και ενημερωτικές ομιλίες σε πολιτιστικούς συλλόγους, σε σχολεία και σε φορείς, εκδηλώσεις σε Παγκόσμιες Ημέρες όπως ποδηλατάδα, θεατρικά δρώμενα κ.α 

    Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο Συμβουλευτικό Κέντρο :
Ι.Καμπόλη 23, Άνω Λιόσια (Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7πμ-4μμ)
Τηλ.: 210-2483360/ Fax: 210-2483360 / E-mail: ksfylis@fyli.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου