Σε εορταστική και ζεστή ατμόσφαιρα το Γεύμα Αγάπης



Σε εορταστική ατμόσφαιρα με ζεστασιά, χαρά αλλά και κέφι, όπως άλλωστε αρμόζει στο πνεύμα των ημερών, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δήμου Φυλής για τους άπορους, τους μοναχικούς και μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου.
ο «Γεύμα Αγάπης» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία της Αναπληρώτριας Δημάρχου Κοινωνικής Πρόνοιας, Τζένη Μπάρα, έχει καθιερωθεί ως μια ημέρα αγάπης και προσφοράς προς τους άπορους, τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους που ζουν μόνοι τους και δεν γνωρίζουν τις Άγιες αυτές ημέρες τη θαλπωρή της οικογενειακής γιορτής των Χριστουγέννων.

«Για άλλη μια φορά αξιωθήκαμε, μετά από αρκετές δυσκολίες είναι αλήθεια, στο αντάμωμα αυτό, για να γιορτάσουμε εις ανάμνηση του χαρμόσυνου θαύματος της γέννησης του Χριστού μας», τόνισε στον χαιρετισμό της η κα Μπάρα. «Δυσκολίες, είτε ένεκα της περιρρέουσας κατάστασης που επικρατεί, είτε από νοοτροπίες και μικροπολιτικές ασύμβατες με το πνεύμα των Χριστουγέννων», υπογράμμισε η κα Μπάρα, η οποία ευχαρίστησε θερμά τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών, Εσόδων και Πολιτικής Προστασίας για την καθοριστική συμβολή του στην πραγματοποίηση τους Γεύματος Αγάπης, καθώς συνέβαλε οικονομικά σε μεγάλο ποσοστό. «Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά και δημόσια, τον συνάδελφό μου Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Καμπόλη, για το σθένος που επέδειξε, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η γιορτή», τόνισε η κα Μπάρα, η οποία ευχαρίστησε και τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, ο οποίος παραβρέθηκε στο Γεύμα Αγάπης προσκεκλημένος του Αντιδημάρχου Δημήτρη Καμπόλη. «Οι πράξεις του για τον Δήμο μας εμφορούνται από ανθρωπισμό, αλληλεγγύη και ανιδιοτέλεια», είπε η κα Μπάρα αναφερόμενη στον κ. Μαρτίνο. 

Η κα Μπάρα προέτρεψε τους συνδαιτυμόνες της να διασκεδάσουν στη γιορτή που διοργανώθηκε γι’ αυτούς και ευχήθηκε «το θαύμα των Χριστουγέννων να μαλακώσει τις σκληρές καρδιές και εκείνων, που αυτές της Άγιες μέρες, δεν έχουν κατανοήσει ότι, η ζωή όλων μας είναι ενίοτε και σύντομη και απρόβλεπτη».

Τις ευχές του Δημάρχου Χρήστου Παππού, μετέφερε ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καμπόλης, διαβεβαιώνοντας τους παρευρισκόμενους ότι τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο ίδιος θα είναι πάντα δίπλα τους, όπως και η Κοινωνική Πρόνοια με την κα Μπάρα. Ο κ. Καμπόλης ευχαρίστησε ολόθερμα τον κ. Μαρτίνο για τη διαρκή προσφορά του στον Δήμο Φυλής. «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά, μέσα από την ψυχή μου, τον Θανάση Μαρτίνο, ο οποίος είναι πάντα κοντά στον Καλλικρατικό Δήμο Φυλής, κι αυτό δεν το λένε τα λόγια μου, το λένε οι πράξεις του», δήλωσε ο κ. Καμπόλης και απευθυνόμενος στον κ. Μαρτίνο είπε: «Φίλε Θανάση, κουμπάρε, σε ευχαριστούμε για ότι έχεις κάνει γι’ αυτόν τον τόπο». 

Τις ευχαριστίες των μελών των ΚΑΠΗ για το Γεύμα Αγάπης μετέφερε ο πρόεδρος των μελών των ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων, Γιάννης Μάρκου. «Ευχαριστούμε τον κ. Δήμαρχο, την κα Μπάρα η οποία διοργανώνει το Γεύμα Αγάπης και τον κ. Καμπόλη ο οποίος πάντοτε βρίσκεται δίπλα στα ΚΑΠΗ και ότι του ζητήσουμε το έχουμε», υπογράμμισε ο κ. Μάρκου.

Το Γεύμα Αγάπης έδωσε τη δυνατότητα σε ηλικιωμένους και μοναχικούς ανθρώπους να ζήσουν το χριστουγεννιάτικο πνεύμα των ημερών, να συνευρεθούν και να διασκεδάσουν, νιώθοντας τη ζεστασιά της μεγάλης αυτής χριστιανικής εορτής. 

Το Γεύμα Αγάπης «άνοιξαν» με τις μελωδίες τους οι σπουδαστές του πρώτου έτους του Τμήματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Φυλής, υπό τον καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής, Δαυίδ Παπαδόπουλο. Στη συνέχεια, ζωντανή ορχήστρα κράτησε συντροφιά στους παρευρισκόμενους, και το κέφι, η χαρά και ο χορός πλημμύρησαν την αίθουσα και τις καρδιές όλων.

Στο Γεύμα Αγάπης χορηγοί ήταν το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας «Ηπειρώτικο» το οποίο πρόσφερε τις πίτες και τα γλυκά και το Ανθοπωλείο Κατηφώρη, που πρόσφερε τα λουλούδια, τους οποίους η Κοινωνική Πρόνοια ευχαριστεί για την προσφορά τους. 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 





















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου