Παρουσιάζει την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, το νέο του βιβλίο για την Αρκαδία ο Μπάμπης Αναστόπουλος

ΜΠΑΜΠΗΣ
ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Με το μυθιστόρημά του «Οδεβεβού» (εκδόσεις CaptainBook.gr),  ο συντοπίτης μας Μπάμπης Αναστόπουλος προκάλεσε, το 2013, αίσθηση στα γράμματα, για το ύφος γραφής και τον πλούτο των συναισθημάτων του.
Τριάμισι χρόνια αργότερα, μας «αιφνιδιάζει» με το νέο του βιβλίο «η δική μου Αρκαδία» που, φυσικά, αναφέρεται, με γλαφυρότητα και νοσταλγία στην ιδιαίτερη πατρίδα του.
Αυτή τη φορά, μέσω του ίδιου εκδοτικού οίκου, ο Μπάμπης Αναστόπουλος μιλάει «για το γλυκό βασανάκι της Αρκαδικής Πατρίδας, που ύπουλα και ανεπαίσθητα υπονομεύει την μετριοφροσύνη των Αρκάδων ως αρετή» και προσπαθεί να μας μυήσει στα μυστικά μιας περιοχής ,όπου η μοίρα έκανε τα δικά της: Την προίκισε, πλουσιοπάροχα, με Ιστορία και ομορφιές , αλλά φιλοδώρησε τους ανθρώπους της με αβάσταχτη φτώχεια. Τόση που τους ανάγκασε να ξεσπιτωθούν για να επιβιώσουν…
Όμως ποτέ δεν την απαρνήθηκαν, όπως ο Μπάμπης που συγκινεί Αρκάδες και μη, με την πατριδολατρεία και την  ανεπιτήδευτη γλώσσα του, που σε κάνει να πιστεύεις ότι σου μιλάει καταπρόσωπο. Πραγματικό θαύμα, αν σκεφτεί κανείς ότι έμεινε ανεπηρέαστη από το στεγνό επαγγελματικό ύφος των χιλιάδων δικογράφων που έχει συντάξει στη δικηγορική του καριέρα.  
Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 (11:30) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ (Ακαδημίας 50).
Όσοι οι πιστοί του Μπάμπη και της Αρκαδίας ας προσέλθουν. Για την ώρα έχουν δηλώσει παρόντες η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος, η Εταιρεία Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών και λοιποί συγγενείς και φίλοι. Καλή επιτυχία!!!
Δείτε την αφίσα της παρουσίασης του βιβλίου:

  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου