Προχωράει η ανάπλαση της Λεωφόρου Φυλής

Αριστερά ο Θανάσης Σχίζας στο βήμα και δεξιά
με τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου και 
την Περιφερειακή Σύμβουλο Αριστέα Βάβουλα
Η ανάπλαση της Λεωφόρου Φυλής αποτελεί έναν από τους μεγάλους στόχους του Δημάρχου Χρήστου Παππού.
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα βελτιώσει, από κυκλοφορική, περιβαλλοντική και αισθητική άποψη, τον κεντρικό οδικό άξονα του Δήμου Φυλής στο συνολικό του μήκος που φτάνει τα 3,6 χιλιόμετρα. Ειδικότεροι στόχοι του έργου είναι η επίλυση του προβλήματος της στάθμευσης, που σήμερα είναι άναρχη και προκαλεί κυκλοφοριακό πρόβλημα, η βελτίωση του οδοφωτισμού σε όλο το μήκος της Λεωφόρου και η αντιπλημμυρική προστασία που κατά τις βροχοπτώσεις δυσκολεύει την κίνηση πεζών και εποχουμένων.
Πιο συγκεκριμένα, η λεωφόρος Φυλής θα αποκτήσει, πλέον, σταθερό πλάτος. Σταθερό θα είναι και το πλάτος των πεζοδρομίων, τα οποία θα ανακατασκευαστούν και θα αποκτήσουν ράμπες αμαξιδίων για ΑΜΕΑ, λωρίδες τυφλών και διαβάσεις πεζών. Επιπλέον προβλέπεται η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων που θα προστατεύσουν το δρόμο από τη διάβρωση, αλλά και ο επαρκής φωτισμός του. Παράλληλα θα βελτιωθεί η κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση που θα συμβάλει στην οδική ασφάλεια και θα κατασκευασθούν εσοχές στα πεζοδρόμια για τις στάσεις των λεωφορείων και τη στάθμευση των οχημάτων.
Ο προϋπολογισμός του έργου, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής, φτάνει τα 4,981 εκατ. Ευρώ. Η μελέτη του έχει ολοκληρωθεί και στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου 2017, εγκρίθηκε ομόφωνα, μετά από εισήγηση του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Αθ. Αναγνωστόπουλου, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). 
Από πλευράς Δήμου Φυλής στη συνεδρίαση παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου