Με εγκάρδιες ευχές στο Νέο Αίμα αλλά και στους Διαχρονικούς Στυλοβάτες η βασιλόπιτα του Αιγέα




Η νησιώτικη παράδοση και ο πολύς κόσμος ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά στην εκδήλωση του Αιγέα για την κοπή της Βασιλόπιτας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 21 Ιανουαρίου στην κατάμεστη αίθουσα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων. 
Όσο για τις ευχές, με πρώτη αυτή του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, επικεντρώθηκαν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και τη νέα Πρόεδρο Ιωάννα Καμπόλη καθώς όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι ευχήθηκαν από καρδιάς, να έχουν μια καλή και δημιουργική θητεία. 
Η φιλόξενη Πρόεδρος από την πλευρά της πριν ο εφημέριος του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας πατήρ Κωνσταντίνος Πρίμπας ευλογήσει την πίτα, κάλεσε κοντά της και παρουσίασε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. 
Ιδιαίτερα συγκινητικές και ξεχωριστές υπήρξαν οι στιγμές που η Ιωάννα Καμπόλη απένειμε τιμητικές πλακέτες στον απερχόμενο Πρόεδρο Νίκο Γαμπιεράκη αλλά και στο επί σειρά ετών δραστήριο μέλος Γεώργιο Αναπλιώτη, ο οποίος φέτος δεν κατάφερε λόγω προβλήματος υγείας να βρίσκεται κοντά στους Νησιώτες. 
Η Ιωάννα Καμπόλη θέλησε επίσης να απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες για τη στήριξή του, στον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού αλλά και στον εφοπλιστή κο Θανάση Μαρτίνο, ο οποίος με παρέμβαση του Αντιδημάρχου Δημήτρη Καμπόλη, δώρισε στον Σύλλογο 12 υπέροχες γυναικείες και αντρικές παραδοσιακές φορεσιές, από Πάτμο και Σαντορίνη. 
Κατά τα λοιπά τις ευχές τους έδωσαν στα μέλη του Αιγέα, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων και Σχολικών Επιτροπών, όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και όλοι οι εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Φορέων της πόλης, που έδωσαν δυναμικό «παρών». 
Όσο για το παραδοσιακό κομμάτι της εκδήλωσης, πρωταγωνιστές υπήρξαν και φέτος όλα τα παιδιά των Χορευτικών Τμημάτων που υπό την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων τους Μάκη Περπινιά και Χρύσας Μάνη, άνοιξαν την βραδιά με υπέροχα παραδοσιακά κάλαντα και την έκλεισαν με εκπληκτικούς παραδοσιακούς νησιώτικους χορούς συνοδεία των εξαίρετων μουσικών Γιάννη Μπαφαλούκου στο βιολί και Λευτέρη Μπαφαλούκου στο λαούτο και στο τραγούδι. 
Η βραδιά που περιλάμβανε και πλούσιο μπουφέ εξελίχθηκε αυθόρμητα σε γνήσιο παραδοσιακό γλέντι που κράτησε ως αργά. Και του χρόνου!

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 

Ακολουθούν τα videos με τα παραδοσιακά κάλαντα, τον σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και τον χορό


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου