Παρανάλωμα του πυρός δημοτικό κτίριο στον οικισμό Γεννηματά



Μεγάλες καταστροφές στο κτίριο που στεγάζει τις Διευθύνσεις Παιδείας και Περιβάλλοντος, στην οδό Στέλιου Μηγιάκη του οικισμού Γεννηματά, άφησε πίσω της η πυρκαγιά που ξέσπασε για άγνωστο λόγο, λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου.
Παρά την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το μισό κτίριο έχει καταστραφεί, ενώ ολοσχερής είναι η καταστροφή στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και τους αεραγωγούς όλου του κτιρίου, στην ψευδοροφή του ισογείου, στους υπολογιστές, στα γραφεία και σε αρχεία των υπηρεσιών, ενώ η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές και στον πρώτο όροφο.
Επί τόπου από τις τέσσερις τα ξημερώματα, βρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και Αναπληρωτής Δήμαρχος Πολεοδομίας Νίκος Χατζητρακόσιας και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Μιχάλης Οικονομάκης και Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάσης Σχίζας, καθώς και οι Πρόεδροι της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κρεμύδας και των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων Παναγιώτης Καμαρινόπουλος. Ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Νίκος Χατζητρακόσιας και εργαζόμενοι της Διεύθυνσης έχουν ήδη μεταφέρει από τις πρώτες πρωινές ώρες ότι μπόρεσε να διασωθεί, στα γραφεία της Πολεοδομίας όπου από αύριο το πρωί θα λειτουργήσει κανονικά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.
Στην διαδικασία εξεύρεσης χώρου για την προσωρινή στέγαση των υπηρεσιών της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής είναι ο Πρόεδρός της Γιάννης Κρεμύδας και ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, ενώ ο Μιχάλης Οικονομάκης θα μεταφέρει τις υπηρεσίες σε άλλο κτίριο που διαθέτει η διεύθυνση στην ίδια περιοχή.
Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ στο κτίριο πραγματοποίησε αυτοψία κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας έδωσε ήδη εντολή στο Διευθυντή της Υπηρεσίας, κ. Μαραγκό, να οριστεί τριμελής επιτροπή προκειμένου να γίνει πλήρης καταγραφή και εκτίμηση της καταστροφής που προκλήθηκε, ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης του κτιρίου. Η έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας που ζητήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία αναμένεται να παραδοθεί άμεσα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου