Από τα Άνω Λιόσια ο κολυμβητής που έπιασε το σταυρό στα Φώτα των Ποντίων

Οι Πόντιοι τηρούν ευλαβικά τις παραδόσεις τους κι αυτό έκαναν και των Φώτων, που τα γιορτάζουν με το πάτριο ημερολόγιο στις 19 Ιανουαρίου. 
Έτσι το ποντιακό στοιχείο της περιοχής κινητοποιήθηκε και με επικεφαλής τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λίμνης πατέρα Μιχαήλ Καμπάτσκυ, τις σημαίες και τα λάβαρά του κατέβηκε στον Πειραιά για τον Αγιασμό των υδάτων. Όπως αποδείχθηκε, η συμμετοχή του κάθε άλλο παρά τυπική ήταν, αφού ο κολυμβητής που ανέλκυσε το σταυρό από τα παγωμένα νερά του Πειραιά και πήρε την ευλογία της Εκκλησίας ήταν παιδί της περιοχής μας και συγκεκριμένα ο Αντώνης Ρόντος. 
Το δήμο Φυλής εκπροσώπησε στις εορταστικές εκδηλώσεις ο Αναπλ. Δήμαρχος Γιώργος Σονίδης και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού ο Θεόδωρος Προκοπίου.
Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον Αγιασμό των υδάτων και την αναμνηστική φωτογραφία από το ξεκίνημα από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λίμνης, με τον εφημέριο πατέρα Μιχαήλ, τον εκπρόσωπο του Δήμου Φυλής, αναπλ. Δήμαρχο Γιώργο Σονίδη, τον υπεύθυνο του Ναού Θεόδωρο Προκοπίου κά. 
 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου