Σάρωσαν τα βραβεία νεανικής επιχειρηματικότητας οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων

Οι νεαροί "επιχειρηματίες "του 1ου ΓΕΛ στο περίπτερό τους
κατά τη διάρκεια της Εμπορικής Έκθεσης 2017
Σε μια εποχή που η καινοτόμος επιχειρηματικότητα είναι το ζητούμενο για την πολυπόθητη ανάπτυξη, οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Άνω Λιοσίων (ΓΕΛ) εκπέμπουν ένα αισιόδοξο μήνυμα: Οι νέοι όχι μόνο διαθέτουν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, αλλά έχουν τη διάθεση και τις δυνατότητες να τις αναπτύξουν με κοινωνική ευαισθησία και σεβασμό στο περιβάλλον.
Οι μαθητές της Β’ τάξης σήκωσαν το γάντι της πρόκλησης και κατέθεσαν, στο πλαίσιο του προγράμματος νεανικής επιχειρηματικότητας του ΣΕΝ/JA GR τη δική τους καινοτόμο ιδέα. Αφορά στη δημιουργία μιας συνεταιριστικής επιχείρησης που παράγει υφαντά από υφάσματα που προορίζονται για ανακύκλωση. Τσάντες, χαλάκια και άλλα χρήσιμα μικροαντικείμενα. Για την παραγωγή των προϊόντων προβλέπεται η πρόσληψη ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αφού, προηγουμένως, διδαχθούν την τέχνη της υφαντικής, ώστε να αποκτήσουν την απαραίτητη επαγγελματική δεξιότητα.  
Το σημαντικότερο είναι ότι οι μαθητές υποστήριξαν την επιχειρηματική ιδέα με ένα καλοστημένο business plan, που περιλαμβάνει έξυπνο διακριτικό τίτλο, (brand name) και πολιτική προώθησης των προϊόντων (marketing).
Το brand της επιχείρησης είναι ΥΦΑΙ-Θ, ή αλλιώς Υφαίνοντας Θέσεις και αποδίδει τον κοινωνικό της χαρακτήρα. Η προώθηση γίνεται εύκολα και φτηνά μέσω του διαδικτύου. Η καλοστημένη ιστοσελίδα της επιχείρησης https://eifaith.wixsite.com/efaith αναλύει τη φιλοσοφία και τους στόχους της και δημοσιεύει κατατοπιστικές φωτογραφίες των προϊόντων.
Η παρουσία της επιχειρηματικής ομάδας στην εμπορική έκθεση του 2017 ήταν πετυχημένη. Επιλέχθηκε  στα 10 καλύτερα σχολεία της Νότιας Ελλάδας και καταλαμβάνοντας την 2η θέση αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για πανελλαδική διάκριση στον τελικό.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και στη συντονίστρια καθηγήτρια Κατερίνα Καλιτσουνάκη. 
Η διάκριση αντανακλά στη Διεύθυνση και στο Σύλλογο διδασκόντων, στο σχολείο και σε όλη την πόλη. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου