Συμφωνητικό Συνεργασίας ανάμεσα σε Δήμο Φυλής και Ευπατόρια – Κριμαίας αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο


Το μνημείο πεσόντων της Ελληνικής Λεγεώνας στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας
Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς αφήνει ένα λουλούδι στο μνημείο των πεσόντων

Την έγκριση Συμφωνητικού Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Φυλής και της Κυβέρνησης της πόλης της Ευπατόρια (Ρωσική Ομοσπονδία – πόλη της αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας) αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο το μεσημέρι της Τρίτης 31 Ιανουαρίου.
Το θέμα εισηγήθηκε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Γεωργιάδης, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο παραβρέθηκε μαζί με τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, σε μια σημαντική εκδήλωση του απόδημου ελληνισμού μετά από πρόσκληση του ελληνικής καταγωγής Βουλευτή της Κριμαίας IBAN SONUS (Γιάννη Χιονίδη).
Ειδικότερα ο Δήμαρχος Φυλής και ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Γεωργιάδης είχαν δώσει το «παρών» σε εκδήλωση μνήμης για τους πεσόντες της Ελληνικής Λεγεώνας η οποία πολέμησε «υπέρ της Ορθοδοξίας και της Ρωσίας» στο πλευρό του Τσάρου Νικολάου του Α' κατά τη μάχη της Σεβαστουπόλεως, στη διάρκεια του Κριμαϊκού πολέμου, που διήρκεσε από το 1853 μέχρι το 1856.

Την οργανωτική ευθύνη της εκδήλωσης, που είχε πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας έφερε,  η Ομοσπονδία ελληνικών συλλόγων των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, Πρόεδρος της οποίας είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Το «παρών είχαν δώσει επίσης, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Τότε και στο περιθώριο της εκδήλωσης οι Χρήστος Παππούς και Βασίλης Γεωργιάδης συζήτησαν με αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Κριμαίας προτάσεις συνεργασίας αλλά και αδελφοποίησης ανάμεσα στο Δήμους Κριμαίας και Φυλής.
 Ο Δήμαρχος Φυλής προσφέρει αναμνηστικά του Δήμου στον ελληνικής καταγωγής Βουλευτή Κριμαίας IBAN SONUS (Γιάννη Χιονίδη), παρουσία του Βασίλη Γεωργιάδη και του Ιβάν Σαββίδη
 Ο Χρήστος Παππούς και ο Βασίλης Γεωργιάδης με το ελληνικής καταγωγής μέλος της Άνω Βουλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Όλγα Κοβιτίδη
 Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Γεωργιάδης με τον Αρχιεπίσκοπο Κριμαίας κκ. Λάζαρο
Από αριστερά, ο Βουλευτής Κριμαίας IBAN SONUS (Γιάννης Χιονίδης), ο Χρήστος Παππούς, ο Βασίλης Γεωργιάδης και ο Ιβάν Σαββίδης στη διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσαν, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι τοπικές αρχές της Κριμαίας.

Σε συνέχεια λοιπόν αυτών των επαφών το μεσημέρι της Τρίτης 31 Ιανουαρίου του 2017 ήρθε η έγκριση του Συμφωνητικού Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Φυλής και της Ευπατόρια, με την οποία όπως επεσήμανε ο Βασίλης Γεωργιάδης ανοίγονται προοπτικές συνεργασίας σε σημαντικούς τομείς, όπως στην Υγεία, την Επιχειρηματικότητα, τον  Πολιτισμό, την Εκπαίδευση, την ανταλλαγή εμπειριών στον τομέα της Τεχνογνωσίας, σε ζητήματα διοίκησης, τοπικής αυτοδιοίκησης και η ανταλλαγή εμπειριών σε τομείς, όπως, ανάπτυξη, πολεοδομία και χωροταξία, προστασία φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, ποιότητα ζωής, πολιτική προστασία, επαγγελματική κατάρτιση, απασχόληση  κ.α. 
Ο Βασίλης Γεωργιάδης κατά την εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ο κος Γεωργιάδης επεσήμανε επίσης ότι η Ευπατόρια είναι η πόλη με τα καλύτερα Σανατόρια στην Ευρώπη, σημαντικό Λιμάνι και παραθεριστικό Κέντρο της Ουκρανίας.
Στην Επιτροπή Αδελφοποίησης σε πρώτη φάση εκτός από τον κ. Βασίλη Γεωργιάδη ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, πρότεινε να συμμετάσχουν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Χρυσούλα Κουράση (η οποία θα προσφέρει και τις πολύτιμες νομικές της γνώσεις για τα επόμενα βήματα της Αδελφοποίησης) καθώς και οι Ποντιακής Καταγωγής Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Σονίδης και Γιώργος Αδάκτυλος.
Ο Δήμαρχος επισημαίνοντας τα σημαντικά οφέλη της Αδελφοποίησης με μία πόλη με έντονο ελληνικό στοιχείο, κάλεσε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που το επιθυμούν να συμμετάσχουν στις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που θα ακολουθήσουν.

Λίγα λόγια για την Ευπατόρια

Η Ευπατόρια (ουκρανικά: Євпато́рія, ρωσικά: Евпато́рия, κριμαϊκά: Kezlev) είναι πόλη της αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας στη νότια Ρωσία. Ειδικότερα η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Κριμαίας μετά την Σεβαστούπολη, την Συμφερόπολη και το Κερτς. Η πόλη βρίσκεται στη δυτική ακτή της χερσονήσου της Κριμαίας, στις ακτές της Μαύρης θάλασσας και είναι σημαντικό λιμάνι και παραθεριστικό κέντρο της Ουκρανίας. Ο πληθυσμός της αυξάνεται πάρα πολύ τους καλοκαιρινούς μήνες από τους παραθεριστές που την επισκέπτονται για αναψυχή. Οι κύριες βιομηχανίες περιλαμβάνουν την αλιεία, την μεταποίηση τροφίμων, την οινοποιία και την κατασκευή οικοδομικών υλικών, μηχανημάτων, επίπλων και τον τουρισμό.

Ακολουθούν τα videos με τις ολιγόλεπτες τοποθετήσεις του Δημοτικού Συμβούλου Βασίλη Γεωργιάδη και του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου