Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου στα Άνω Λιόσια


Επικεφαλής της παρέλασης τέθηκε, για πρώτη φορά, το λάβαρο της απελευθέρωσης της Αθήνας από τον καπετάν Μελέτη Βασιλείου. Κάτω, στιγμιότυπα από τη δοξολογία, την επιμνημόσυνη δέηση, τον πανηγυρικό της ημέρας και την κατάθεση στεφάνου από το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού. Στο τέλος η σημαία του Δήμου Φυλής μπροστά στην εξέδρα των επισήμων
Με λαμπρότητα τιμήθηκε η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στη Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων, έδρα του Δήμου Φυλής.
Ο εορτασμός, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, άρχισε με κωδωνοκρουσία και συνεχίστηκε με την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Εν συνεχεία οι επίσημοι, ο Κλήρος και ο Λαός μετέβησαν στην Πλατεία Ηρώων, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων από τους Ιερείς Κανέλλο Αδαμόπουλο και Φανούριο Μπρίλη.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων από το Δήμαρχο Φυλής, τους εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, των κομμάτων και των κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων.
Ο εορτασμός κορυφώθηκε με την παρέλαση των σχολείων και των πολιτιστικών και αθλητικών φορέων ενώπιον των επισήμων. Επικεφαλής τέθηκε το λάβαρο της απελευθέρωσης των Αθηνών από τον καπετάν Μελέτη Βασιλείου με τα σύμβολα της Φιλικής Εταιρίας κι ακολούθησε η σημαία του Δήμου Φυλής.
Τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησαν οι βουλευτές Γιάννης Δέδες και Μάκης Βορίδης και την Περιφέρεια Αττικής ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις λάμπρυνε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής.  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου