Δωρεάν εμβολιασμό για τα μέλη των ΚΑΠΗ εξασφάλισε η Τζένη Μπάρα



Σε δωρεάν προληπτικό εμβολιασμό κατά του πνευμονιόκοκκου σε 50 μέλη των ΚΑΠΗ Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων προχώρησε σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου, η Υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Φυλής, με πρωτοβουλία της αρμόδιας Αναπληρώτριας Δημάρχου Τζένης Μπάρα στο πλαίσιο πρόληψης της πνευμονιοκοκκικής πνευμονίας.

«Καταφέραμε και εξασφαλίσαμε 50 εμβόλια με την ευγενική χορηγία της φαρμακευτικής εταιρείας PFIZER HELLAS, σε συνεργασία με το φίλο και γιατρό Δημήτρη Τσανικλίδη ο οποίος εκτός από τα εμβόλια που μας εξασφάλισε έκανε και τον εμβολιασμό. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και για αυτό θα προγραμματίσουμε και νέο εμβολιασμό», υπογράμμισε η Τζένη Μπάρα.

Ο γιατρός Δημήτρης Τσανικλίδης ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Τζένης Μπάρα στο πλαίσιο και των προληπτικών εμβολιασμών που διενεργεί με την υποστήριξη της Pfizer Hellas σε όλη την Αττική. Άλλωστε, έχοντας διατελέσει στο παρελθόν και γιατρός του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου, γνωρίζει καλά την περιοχή αλλά και τις ανάγκες των ηλικιωμένων σε επίπεδο υποστήριξης και πρόληψης υγείας.

«Το συγκεκριμένο εμβόλιο σώζει ζωές, αποτελεί ασπίδα κατά της πνευμονίας και είναι απολύτως απαραίτητο για όλους τους ενήλικες άνω των 60 ετών, τα άτομα με μειωμένη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (π.χ. καρδιαγγειακά και αναπνευστικά νοσήματα, χρόνια νεφρική νόσο, σακχαρώδη διαβήτη, κίρρωση ήπατος, αλκοολισμό, νεοπλασίες) και τους συστηματικούς καπνιστές», επεσήμανε από την πλευρά του ο κ. Τσανικλίδης, ο οποίος κάλεσε όλους όσους υπάγονται στις παραπάνω κατηγορίες να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 








0 comments:

Δημοσίευση σχολίου