«Είσαι Σημαντική ….Φρόντισε τον Εαυτό σου!»… το φετινό μήνυμα του Συλλόγου Ζωφριάς…

… για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας







 




Βαθειά συγκίνηση, ποιοτική ενημέρωση, πολιτισμό και γλέντι! Η αλήθεια είναι πως δεν αναμενόταν κάτι λιγότερο από τον Σύλλογο της Ζωφριάς που και φέτος, όχι μόνο δεν ξέχασε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αλλά την τίμησε όπως ακριβώς της αξίζει!



Με μια αφιερωματική εκδήλωση που τα είχε όλα και πάνω απ’ όλα, κατάφερε να υμνήσει τις γυναίκες μέσα από τις δικές μας αγωνίστριες. Τις γυναίκες της διπλανής πόρτας, που δίνουν καθημερινές μάχες για να κερδίσουν τη ζωή και να εξακολουθήσουν να προσφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις στην οικογένεια, στους δικούς τους ανθρώπους αλλά και σε όλους μας, μέσα από τη στάση ζωής τους…


Για να πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά τους η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 8 Μαρτίου στην κατάμεστη από κόσμο φιλόξενη στέγη του Συλλόγου της Ζωφριάς. Κι όπως ευθύς εξαρχής εξήγησε η Πρόεδρος Ευαγγελία Κωβαίου η οποία και καλωσόρισε τον κόσμο, περιλάμβανε δύο ενότητες: 

Η πρώτη είχε ξεκάθαρη αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας και την Ημερίδα για την πρόληψη του καρκίνου, στην οποία συνέβαλε τα μέγιστα η Αντικαρκινική Αχαρνών και Φυλής. Η δεύτερη ενότητα έχει φαγοπότι με σπιτικά εδέσματα και αυθόρμητο γλέντι που κράτησε μέχρι τις μικρές ώρες.


Το αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας περιλάμβανε την προβολή ενός εξαιρετικού video της ActionAid με γυναίκες από κάθε γωνιά της γης, που χαρίζοντας το αυθόρμητο χαμόγελό τους, έδινε η κάθε μια, το δικό της ξεχωριστό μήνυμα.


Λίγο πριν την προβολή του Video η Ευαγγελία Κωβαίου μίλησε επιγραμματικά για το ουσιαστικό στόχο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας , αναφέροντας το «πώς και το γιατί…»
«Ξεκινώντας, θα αναφερθούμε για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που υπενθυμίζεται κάθε 8 Μαρτίου και αυτό γιατί η ανισότητα μεταξύ των δύο φύλλων, ανδρός και γυναικός υπάρχει ακόμη. Υπάρχουν οργανώσεις που συνεχίζουν την διεκδίκηση των δικαιωμάτων της γυναίκας τόσο στον εργασιακό χώρο όσο και στην ύπαρξή της στην οικογένεια ,παγκοσμίως.
Η 8 Μαρτίου λοιπόν  είναι Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, και Διεθνής Ημέρα των Γυναικείων Δικαιωμάτων!
– Η συγκεκριμένη ημέρα γιορτάζεται σε ανάμνηση της μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας  που έγινε στις 8 Μαρτίου 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, που ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Για την ακρίβεια, διεκδίκησαν λιγότερες ώρες εργασίας και καλύτερο εργασιακό ωράριο, δίνοντας το «φωτεινό» παράδειγμα της αγωνιστικής διεκδίκησης και της κοινωνικής απελευθέρωσης για το γυναικείο φύλο.
– Έχει τις ρίζες της, όμως, γενικώς στις διαμαρτυρίες γυναικών για ισότητα, καλύτερες εργασιακές συνθήκες και δικαίωμα ψήφου που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.
- Το 1909 γιορτάστηκε για πρώτη φορά η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.
– Η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι, μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη αργία.»... ανέφερε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος,  η οποία φέτος με την ολόπλευρη στήριξη όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ζήτησε κι έλαβε την πολύτιμη συνδρομή και παρουσία της Αντικαρκινικής Εταιρίας Αχαρνών και Φυλής.

Σε αυτό το πλαίσιο εξάλλου, Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου της Ζωφριάς αποφάσισε να δώσει στη φετινή εκδήλωση, για τις γυναίκες, τον τίτλο ¨Είσαι Σημαντική ….Φρόντισε τον Εαυτό σου!



Κληθείς στο βήμα της εκδήλωσης από την Ευαγγελία Κωβαίου ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Παναγιώτης Καζανάς, μίλησε με λίγα λόγια και καλά, για το πολύτιμο έργο του Παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρίας Αχαρνών και Φυλής, κερδίζοντας στην κυριολεξία το κοινό που τον άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάτι που έκανε και στη συνέχεια με την εμπεριστατωμένη ομιλία του Ειδικού Παθολόγου κ. Γεώργιου Τσαγκάρη με τίτλο «Ο Καρκίνος νικιέται. Η άγνοια σκοτώνει…»



Ο γιατρός μέσα από την προβολή διαφανειών και απλές κουβέντες γεμάτες βαθιά νοήματα και πολύτιμες συμβουλές, μίλησε για τα συνηθέστερα είδη καρκίνου που ταλαιπωρούν γυναίκες και άντρες, τα συμπτώματα και τους τρόπους αντιμετώπισης, μεταφέροντας το σημαντικό μήνυμα πως η πρόληψη και η έγκαιρη θεραπεία στην κυριολεξία σώζουν ζωές, με την επισήμανση πως ο φόβος και η αναβλητικότητα όχι μόνο δεν βοηθούν αλλά μπορεί να οδηγήσουν σ’ ένα άδικο τέλος. 
Στο δια ταύτα ωστόσο το μήνυμα ήταν σαφές κι αισιόδοξο όπως και στην αρχή της ομιλία του: «Ο Καρκίνος νικιέται. Η άγνοια σκοτώνει…»
Φιλόξενη οικοδέσποινα όπως πάντα η Ευαγγελία Κωβαίου, δεν παρέλειψε να τιμήσει τους προσκεκλημένους της προσφέροντας στον Πρόεδρο της Αντικαρκινικής Αχαρνών – Φυλής Παναγιώτη Καζανά καθώς και στον Ειδικό Παθολόγο Γεώργιο Τσαγκάρη, από μία ανθοδέσμη.



Στη συνέχεια και στην κορύφωση της εκδήλωσης εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές, καθώς ο Σύλλογος της Ζωφριάς τίμησε δύο ξεχωριστά μέλη του. Δύο γυναίκες της διπλανής πόρτας που ως πραγματικές ηρωίδες δίνουν τη δική τους μάχη για να κερδίσουν το πολύτιμο δώρο της ζωής.



«Στην οικογένεια του Συλλόγου μας , έχουμε δύο κυρίες που βιώνουν την ασθένεια του καρκίνου. Αντιστέκονται με κάθε τρόπο, για να προστατεύουν την υγεία τους. 
Καλώ την Ευαγγελία Κυριακού και την Σταθούλα Καραγιάννη, να έρθουν κοντά μας, οι οποίες αποτελούν για όλους εμάς παράδειγμα προς μίμηση . Τις αγαπάμε πολύ για την συμμετοχή τους στον Σύλλογό μας. Δεν είναι τυχαίο ότι, όταν προσφέρθηκαν λουλούδια στην Αργυρώ, (χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου της Ζωφριάς) πέρυσι για την πρώτη παρουσίαση του χορευτικού μας στον Πανηγύρι του Αγ. Κων/νου και Ελένης , η Αργυρώ τα πρόσφερε την ίδια στιγμή στην χορεύτρια Βαγγελίτσα Κυριακού, εκτιμώντας την συμμετοχή της , θέλοντας να της δώσει δύναμη για να ξεπεράσει την ασθένειά της» ανέφερε η Ευαγγελία Κωβαίου, προλογίζοντας την βράβευση και καλώντας στο βήμα σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης την Ευαγγελία Κυριακού και την Σταθούλα Καραγιάννη.


Και στις δύο γυναίκες που μίλησαν μέσα από την καρδιά τους για την εμπειρία που τις έχει κάνει πιο δυνατές, προσφέρθηκε συμβολικά από ένα μικρό δεντράκι Ελιάς, όπως και στη χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου Αργυρώ Σπηλιοπούλου η οποία βρίσκεται πάντα κοντά τους και τις εμψυχώνει μέσα από τον μοναδικό τρόπο που η Τέχνη του χορού συμβάλει στην καλή υγεία.


Αυτό ήταν άλλωστε και το θέμα που η αγαπημένη χοροδιδάσκαλος της Ζωφριάς, ανέπτυξε επιστημονικά, μέσα από την ξεχωριστή ομιλία της, εξηγώντας πως οι Τέχνες, ο Πολιτισμός, η συμμετοχική διαδικασία και η χαρά της δημιουργίας συμβάλουν ουσιαστικά στην καλή σωματική και ψυχική υγεία. 




Από κει και ύστερα όπως ακριβώς το ζήτησε η Ευαγγελία Κωβαίου, πρώτες άνοιξαν τον χορό η Βαγγελίτσα Κυριακού έχοντας στο πλευρό της και τον σύζυγό της Κυριάκο και στη συνέχεια μπήκαν η Σταθούλα Καραγιάννη αλλά και όλα τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου, που γλέντησαν με καλό σπιτικό φαγητό (που κατά την πάγια συνήθεια το προσφέρουν οι καλύτερες μαγείρισσες της Ζωφριάς που είναι και πολλές) καθώς και γλυκόπιοτο κρασί προσφορά του Συλλόγου. 


Για το τέλος αφήσαμε και τις ιδιαίτερες ευχαριστίες της Ευαγγελίας Κωβαίου προς όλους εκείνους που είναι πάντα κοντά στο Σύλλογο και στηρίζουν τη σημαντική δράση του: 
"Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους όλων των μελών και φίλων του Συλλόγου μας -του Δ.Σ. και προσωπικά από εμένα θερμά, το Ανθοπωλείο ΕΦΗ στο Ίλιον για την χορηγία του για άλλη μία φορά για όλα αυτά τα ωραία λουλούδια, τα οποία κοσμούν την εκδήλωσή μας.
Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον πρόεδρο της Αντικαρκινικής Εταιρείας Αχαρνών και Φυλής κ Παναγιώτη Καζανά και τον γιατρό Ειδικό Παθολόγο κ Γεώργιος Τσαγκάρη για την συμμετοχή τους στην εκδήλωσή μας , προκειμένου να μας ενημερώσουν για την πρόληψη του Καρκίνου. Τους ευχαριστούμε πολύ για την πολύ σπουδαία πραγματικά εθελοντική προσφορά σας στον άνθρωπο. 

Την εκδήλωσή μας τιμούν με την παρουσία τους ……και τους ευχαριστούμε…… 
1. Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Αιγαιοπελαγίτικου Πολιτισμού «ο Αιγέας» 
2. Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ουΓυμνασίου (Ζωφριάς )
3. Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου κ.Κατερίνα Δέδε και μέλη του Δ.Σ.
Επίσης ευχαριστώ πολύ την κ. Εύη Τριανταφύλλου την δημοσιογράφο που καλύπτει την προβολή της εκδήλωσή μας. 

Εκ μέρους του Διοικ. Συμβουλίου , θέλουμε να ευχαριστήσουμε την οικογένεια Τσερώνη και ιδιαίτερα την κ. Χρυσούλα που μεσολάβησε, για την προσφορά, της ΝΟΥΝΟΥ για ένα κιβώτιο γάλατα, τα οποία θα δοθούν σε μία οικογένεια πολύτεκνη που γνωρίζει ο Σύλλογος μας και το έχουν ανάγκη. 

Επίσης ευχαριστούμε αυτούς που πρόσφεραν τα δώρα της κλήρωσης: Μία εικόνα αξιόλογη , προσφορά του μέλους του Συλλόγου μας κ. Αιμιλίας Κωνσταντινομανωλάκη , μία κολόνια προσφορά της Μαρίας Δέτση και 5 μανικιούρ αξίας έκαστο 10 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου. 

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται χάριν της δουλειάς των Μελών του Δ. Συμβ. και εθελοντών, με πολύ κέφι και αγάπη, με τα μέσα που διαθέτει ο Σύλλογός μας . Προσωπικά τους ευχαριστώ πολύ και κυρίως για την άψογη συνεργασίας μας .

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση 













Δείτε καρέ - καρέ τη συγκινητική βράβευση της Ευαγγελίας Κυριακού και της Σταθούλας Καραγιάννη













Δείτε τέλος τα συγκινητικά videos με τις σύντομες ομιλίες των δύο γυναικών

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου