Διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φυλής


Τρόφιμα και φρούτα σε οικονομικά ευπαθείς συνανθρώπους μας, δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, διένειμε από το Σάββατο 18 έως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής. 

«Η διανομή διεξήχθη με επιτυχία και είναι η πρώτη φορά που η Κοινωνική Υπηρεσία έχει καλύψει με τρόφιμα, φρούτα και είδη πρώτης ανάγκης περίπου το 98% των δικαιούχων της», επεσήμανε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος. 

Συνολικά από το Κοινωνικό Παντοπωλείο διατέθηκαν τρόφιμα σε 1074 οικογένειες (2093 άτομα). Η διανομή διεξήχθη ομαλά χωρίς ουρές και ταλαιπωρία των δημοτών. 

Η κάλυψη σχεδόν του συνόλου των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι η μόνη απάντηση που αρμόζει σε όσους ανέξοδα και εκ του ασφαλούς επιχειρούν να υποβαθμίσουν το έργο της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Μιας υπηρεσίας που απέκτησε ζωή, ρόλο και παρέμβαση τα τελευταία 2,5 χρόνια. Είναι η υπηρεσία που έσπασε το απόστημα της αδιαφορίας προς τους δημότες τους οποίους η προηγούμενη Διοίκηση θυμόταν να «φιλοδωρήσει» κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα με 70 ευρώ το άτομο. Ωστόσο η δυναμική που έχει αναπτύξει η Κοινωνική Υπηρεσία και οι εργαζόμενοι της με τους δημότες είναι μια σχέση τόσο συμπαγής που δεν μπορεί να σπιλωθεί από κανένα ψεύδος και καμιά υπερβολή, από όπου και αν προέρχεται. 

Τα τρόφιμα που διατέθηκαν είναι: μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, ζάχαρη, φασόλια, φακές, γάλα, ντομάτα, λάδι και φρούτα. 

«Προσπαθούμε να καλύψουμε όσους περισσότερους συνδημότες μας μπορούμε αξιοποιώντας όλα τα μέσα και όλα τα προγράμματα. Θα συνεχίσουμε τις εντατικές προσπάθειες γιατί ο κόσμος έχει ξεπεράσει τα όριά του και χρειάζεται ανακούφιση. Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα έχουμε αύξηση κατά 20% των αιτήσεων για ένταξη στα κοινωνικά προγράμματα. Δυστυχώς αυτό αποτελεί μια δραματική πραγματικότητα που, όμως, είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε», υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε «πολύτιμη» τη στάση των εθελοντών, καθώς στηρίζουν όλες τις διανομές της Κοινωνικής Υπηρεσίας και αποτελούν «φωτεινό παράδειγμα» κοινωνικής ευαισθησίας. 

«Οι ανάγκες του κόσμου είναι μεγάλες και χρειαζόμαστε βοήθεια από όλους προκειμένου να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους συνανθρώπους μας. Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές για τη στήριξη των διανομών που πραγματοποιούμε», υπογράμμισε και ο Διευθυντής της Κοινωνικής Υπηρεσίας Γιάννης Τέγος. 

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια του Κοινωνικού Παντοπωλείου, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής στο τηλέφωνο 2114115224-25 ή να προσέλθουν στην οδό Αθηνών 18 στα Άνω Λιόσια όπου στεγάζεται η Κοινωνική Υπηρεσία.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα







0 comments:

Δημοσίευση σχολίου