Με ενημέρωση σε εορταστική ατμόσφαιρα τίμησε την Ημέρα της Γυναίκας το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Φυλής




Τις πύλες του σε όλες τις γυναίκες του Δήμου Φυλής άνοιξε χθες, Τετάρτη 8 Μαρτίου, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Φυλής, επιλέγοντας να εορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ενημερώνοντας τις δημότισσες Φυλής σχετικά με το έργο και τις δράσεις του.
«Η 8η Μαρτίου αποτελεί ημέρα τιμής για όλες τις γυναίκες σε κάθε γωνιά της γης που με κόπο, μόχθο και αγώνες, -με τίμημα Ζωής- την καθιέρωσαν ως παγκόσμια ημέρα τους, υπερασπιζόμενες την προσωπική τους αξιοπρέπεια, τα εργασιακά, κοινωνικά και πολιτικά Δικαιώματά τους και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», τόνισε η Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Ισότητας του Δήμου Φυλής και Γενική Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Φωτεινή Γιαννοπούλου.
«Σήμερα στην επέτειο αυτής της ημέρας, τιμούμε τις γυναίκες τις πατρίδας μας, που καλούνται να αποδείξουν πως με τα ελάχιστα μπορούν να καταφέρουν τα μέγιστα, για τις οικογένειες και τη χώρα μας, που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης», υπογράμμισε η κα Γιαννοπούλου. Η Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Ισότητας, μαζί με το επιστημονικό προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου, τον Αναπληρωτή Δήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργο Αντωνόπουλο και τον Διευθυντή της Κοινωνικής Υπηρεσίας Γιάννη Τέγο, υποδέχθηκαν στα γραφεία του Συμβουλευτικού Κέντρου τις γυναίκες που προσήλθαν και τις ενημέρωσαν σχετικά με τις διευρυμένες υπηρεσίες που προσφέρει πλέον.
Οι δημότισσες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με το επιστημονικό προσωπικό, την κοινωνιολόγο Ευαγγελία Πυρρώτη, την ψυχολόγο Βίκυ Βεοπούλου και την κοινωνική λειτουργό Πηνελόπη Μηλιώνη, καθώς και τους υπεύθυνους της Δημοτικής Αρχής, αρμόδιους για τη λειτουργία του Κέντρου. Ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες του Κέντρου, τις δράσεις στις οποίες συμμετέχει και τις πρωτοβουλίες που σχεδιάζει να αναλάβει και έλαβαν ενημερωτικό υλικό.
«Ο Δήμος Φυλής και μέσα από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, με το επιστημονικό του προσωπικό, στηρίζει τις γυναίκες της πόλης μας, για την εξάλειψη των εις βάρος τους διακρίσεων, για την ενδυνάμωσή τους απέναντι σε κάθε μορφή καταπίεσης και την ανάδειξη της ανεκτίμητης προσφοράς της Γυναίκας στην κοινωνία και τη χώρα», υπογράμμισε η κα Γιαννοπούλου.
Τιμώντας ταυτόχρονα την Ημέρα της Γυναίκας, οι διοργανωτές έδωσαν και εορταστικό κλίμα στην ενημερωτική δράση, προσφέροντας μπουφέ με αλμυρά και γλυκά κεράσματα υπό τους ήχους τραγουδιών με επίκεντρο τη γυναίκα.
Παράλληλα, οι κ.κ. Πυρρώτη και Μηλιώνη, συνοδευόμενες από τη σκηνοθέτη, υπεύθυνη της Θεατρικής Ομάδας Ζεφυρίου, Στέλλα Νικολοθανάση, η οποία στήριξε ενεργά την εκδήλωση του Συμβουλευτικού Κέντρου, επισκέφθηκαν καταστήματα, καφετέριες και το Δημαρχείο Φυλής και μοίρασαν ενημερωτικά έντυπα, προσφέροντας παράλληλα γλυκά στους δημότες για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Φυλής (πρώην Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας) παρέχει δωρεάν και εμπιστευτικά, εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες σε γυναίκες, όπως:
  • Συμβουλευτική και κοινωνική στήριξη
  • Ψυχολογική στήριξη, ενδυνάμωση, εμψύχωση
  • Πληροφόρηση και συμβουλευτική σε θέματα απασχόλησης
  • Παραπομπή ή συνοδεία των θυμάτων σε άλλους κοινωνικούς φορείς (αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, δικαστήριο, νοσοκομεία, φορείς αρμόδιους για προνοιακά ή άλλα επιδόματα, φορείς απασχόλησης, προστασίας και υποστήριξης παιδιών κ.ο.κ.) ή σε ξενώνες φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας
  • Πληροφόρηση για τα δικαιώματα των γυναικών τους σχετικούς νόμους, τις απαιτούμενες διαδικασίες για την υποβολή μήνυσης, καταγγελίας, κ.ά.
  • Ενημέρωση και πληροφόρηση για θέματα ισότητας στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ι.Φ www.isotita.gr

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Φυλής (Ι.Καμπόλη 23, Άνω Λιόσια, Δευτέρα-Παρασκευή 07:00-16:00, Τηλ.: 210-2483360, Fax: 210-2483360, E-mail: ksfylis@fyli.gr) ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.womensos.gr και τη σελίδα του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Φυλής στο facebook (https://www.facebook.com/supportwomenfyli)

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη χθεσινή δράση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 


















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου