Με τον έφιππο «Κολοκοτρώνη» η παρέλαση στο Ζεφύρι

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμή και περηφάνια η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στο Ζεφύρι

Έκλεψαν τις εντυπώσεις οι Πελοποννήσιοι!






Με την μεγαλειώδη παρέλαση μαθητών, συλλόγων και αθλητικών φορέων κορυφώθηκαν, παρουσία του Αντιδημάρχου Γιάννη Μαυροειδάκου, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνεγερσίας του 1821, στην οδό Παναγίας Γρηγορούσης. 

Έκπληξη αρχικά και ρίγη συγκίνησης στη συνέχεια προκάλεσε στους θεατές το τμήμα των Πελοποννησίων Ζεφυρίου το οποίο παρέλασε με επικεφαλής ένα περήφανο και δυνατό άλογο με αναβάτη τον … «Θεόδωρο Κολοκοτρώνη»!


«Η γιορτή της 25ης Μαρτίου είναι διπλή. Γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την έναρξη της επανάστασης που κήρυξαν οι Έλληνες εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας» σημείωσε εκφωνώντας τον πανηγυρικό της ημέρας ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος. 

«Για τους Έλληνες αυτή η Επανάσταση ισοδυναμεί με το ξύπνημα της Εθνικής συνείδησης. Στις μέρες μας τιμούμε τους αγωνιστές του 1821 για τον ηρωισμό και τη φιλοπατρία τους» υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος ο οποίος τόνισε πως ο άνισος αλλά νικηφόρος αγώνας των Ελλήνων «είναι για μας το παράδειγμα του ανθρώπου που μάχεται για τα δικαιώματά του και αυτό είναι και το μήνυμα της ημέρας. Μακριά από εξάρσεις και υπερβολές να δούμε την ουσία που κρύβει η ιστορία. Γιατί μόνο μέσα από την Ειρήνη την Ελευθερία τη Δικαιοσύνη και την Ισότητα μπορούν οι λαοί να συνυπάρχουν» κατέληξε ο Γιώργος Αντωνόπουλος.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις επτά και μισή το πρωί με πανηγυρική κωδωνοκρουσία σε όλες τις εκκλησίες του Ζεφυρίου. Στη συνέχεια παρουσία επισήμων, μαθητών και πιστών εψάλη δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγιάς Γρηγορούσας, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων. Η τελετή ολοκληρώθηκε με τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμήν των ένδοξων αγωνιστών και την ανάκρουση του εθνικού Ύμνου. 

Την παρέλαση άνοιξαν, όπως κάθε φορά τα τελευταία δυο χρόνια καταχειροκροτούμενοι, οι παιδικοί σταθμοί Ζεφυρίου και ακολούθησαν οι μαθητές του 1ου του 2ου , του 3ου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου, ακολούθησαν το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Ζεφυρίου, το Λύκειο Ζεφυρίου, ο σύλλογος Πελοποννησίων και ο σύλλογος Άγιος Γεώργιος ενώ την παρέλαση έκλεισε ο Δημοτικός Αθλητικός Σύλλογος Ζεφυρίου με τα τμήματα της πάλης του ποδοσφαίρου και του χάντμπολ.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 















































Ιδού και ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Γιώργο Αντωνόπουλο

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου