Πανελλήνια Διάκριση για το Γυμνάσιο Φυλής στο 1o Φεστιβάλ Βιωματικών Δράσεων για μαθητές Γυμνασίου

Ομάδα μαθητών από το Γυμνάσιο Φυλής διακρίθηκε σε Πανελλήνιο Επιστημονικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε η Ενωση Ελλήνων Φυσικών στο 1ο Φεστιβάλ Βιωματικών Δράσεων με θέμα: "Συνεργατική και Διαθεματική προσέγγιση της γνώσης" για μαθητές Γυμνασίου.


 Ο διαγωνισμός διεξήχθη την Κυριακή 9/4/2017 στο Εμπορικό κέντρο The Mall Athens και συμμετείχαν σχολεία απ' όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιελάμβανε ποικίλες βιωματικές δραστηριότητες STEM και αγώνες επίδειξης πάνω σε πραγματικές πίστες, χρησιμοποιώντας τρισδιάστατα μοντέλα μικρής κλίμακας. Το διαγωνιστικό μέρος αφορούσε αξιολόγηση πολυσέλιδης εργασίας και οδήγηση τρισδιάστατου μοντέλου 4x4 σε πραγματική πίστα με εμπόδια και πέτρες σε συγκεκριμένο χρόνο. 
Η ομάδα μαθητών από το Γυμνάσιο Φυλής είναι: Σεβασλίδης Βασίλης (Γ' Γυμνασίου), Μαγγανάς Σταύρος (Α' Γυμνασίου), Μπουραΐμης Παναγιώτης (Α' Γυμνασίου), Μπανανά Χαρά (Γ' Γυμνασίου) και Λιούκας Ευάγγελος (Γ' Γυμνασίου).

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: κ. Βαρδαλάχου Ευαγγελία, Διευθύντρια του Γυμνασίου Φυλής και Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών.



Σκοπός του διαγωνιμού είναι η εμπειρική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά, καθώς και στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών). Επιπλέον, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να δουλεύουν ομαδικά στα πρότυπα επαγγελματικών ομάδων.

Αρχικά, οι μαθητές παρακολούθησαν σεμινάριο σχετικά με προγράμματα σχεδίασης τρισδιάστατων γραφικών της Autodeskκαι πρακτική εξάσκηση σε τρισδιάστατο εκτυπωτή. 




Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών παρέδωσε σε όλες τις ομάδες ένα Starter Kit 4x4 και έπρεπε σε λίγα λεπτά οι μαθητές να αντιληφθούν όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου. Παρακάτω φαίνονται εικόνες από την προετοιμασία της ομάδας...




Οι διοργανωτές έδωσαν 10 λεπτά σε όλες τις ομάδες για δοκιμές...


Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από το διαγωνιστικό μέρος και τις προσπάθειες των μαθητών μας..





Γονείς και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Φυλής στήριξαν την ομάδα με την παρουσία τους.

Μετά από πολύωρη αναμονή για να αγωνιστούν όλα τα συμμετέχοντα σχολεία, η επιστημονική επιτροπή που αποτελούνταν από στελέχη εκπαίδευσης και εκπροσώπους του τεχνολογικού κόσμου συνεδρίασε για την αξιολόγηση των εργασιών και τους βαθμούς από το διαγωνιστικό μέρος. Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων όλοι συγκινήθηκαν όταν ο Πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά:

"Απ' όλα τα σχολεία της Ελλάδος, ένα σχολείο των δυτικών προαστίων ξεχώρισε. Άριστη γραπτή εργασία και τον καλύτερο χρόνο στον αγώνα πίστας. Ας έρθει το Γυμνάσιο Φυλής να παραλάβει το έπαθλο".



Το έπαθλο είναι ένας τρισδιάστος εκτυπωτής της Fishertechnik, αξίας 1000€. Ακόμη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, κ. Φιλντίσης Παναγιώτης πρόσφερε δωρεάν στην ομάδα ένα 5-ήμερο ταξίδι στην Κεφαλλονιά στο Θερινό σχολείο με παρακολούθηση μαθημάτων Φυσικής.


Το Γυμνάσιο Φυλής σας προσκαλεί όλους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τεχνολογίας "4x4 in schools" που είναι στις 6 και 7 Μαΐου, στο The Mall Athens. Έναν ιδιαίτερα απαιτητικό διαγωνισμό που οι μαθητές εργάζονται με την Υπεύθυνη εκπαιδευτικό από την αρχή της σχολικής χρονιάς.Έαν οι μαθητές διακριθούν σ' αυτό τον Διαγωνισμό θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Παγκόσμιους Αγώνες στο Abu-Dhabi.

Η ίδια ομάδα μαθητών έχει σχεδιάσει τρισδιάστατα και έχει κατασκευάσει εξαρχής ένα 4x4 όχημα με ανακυκλώσιμα υλικά, το οποίο είναι ικανό να περνάει μέσα από πάσης φύσης εμπόδια (αναρρίχηση σε βράχια, μέσα από νερά, κλ.π.). Έχει συγγράψει Portfolio 20 σελίδων Α3 με διερεύνηση σε όλους τους επιστημονικούς τομείς. Οι μαθητές θα παρουσιάσουν προφορικά όλα τα στάδια της εργασίας τους για 20' στην επιστημονική επιτροπή και θα δεχθούν ερωτήσεις.

Το Γυμνάσιο Φυλής από τις 5 Μαΐου θα έχει στημένο περίπτερο στο The Mall Athens, στον 4ο όροφο που θα παρουσιάζει όλα τα στάδια σχεδίασης, κατασκευής του μοντέλου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το επίσημο site της ομάδας: gym-fylis.att.sch.gr/4x4 in schools

και τη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/groups/1288544594499375/

Συγχαρητήρια στην ομάδα μαθητών του Γυμνασίου Φυλής!!!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου