Θρήνος για τον Γιώργο Τσόκα στον Ασπρόπυργο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΚΑΣ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 (12:00) Η ΚΗΔΕΙΑ

Θρήνος επικρατεί στον Ασπρόπυργο για την απώλεια του Γιώργου Τσόκα, Δημοτικού Συμβούλου, Προέδρου του Οργανισμού Άθλησης και Φροντίδας νεολαίας και 3ης ηλικίας και πρώην Αντιδημάρχου.
Ο Γιώργος Τσόκας σπούδασε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), ορκίστηκε Σημαιοφόρος και υπηρέτησε ευδόκιμα τις Ένοπλες Δυνάμεις, ως μάχιμος Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, στην ιεραρχία του οποίου έφτασε μέχρι το βαθμό του Αρχιπλοίαρχου. Μετά την αποστρατεία του, ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά ως μέλος μαζικών φορέων αλλά και με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος Ασπροπύργου, το 2006, και επανεξελέγη στις Εκλογές του 2010 και του 2014. Υπηρέτησε το Δήμοαπό τη θέση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του Προέδρου του Οργανισμού Άθλησης, Φροντίδας, Νεολαίας και Τρίτης Ηλικίας. Διετέλεσε επίσης αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας στην ΕΠΣΔΑ. «Έφυγε» σε ηλικία 61 ετών.
Σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ασπροπύργου εξέδωσε το παρακάτω, ομόφωνο,  ψήφισμα: 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ασπροπύργου, συνήλθε εκτάκτως, έπειτα από παράκληση του Δημάρχου της πόλης, κ. Νικόλαου Μελετίου, μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του μέλους του, Γεώργιου Τσόκα, Αρχιπλοίαρχου του Πολεμικού Ναυτικού, εν αποστρατεία, Δημοτικού Συμβούλου και εν ενεργεία Προέδρου του Οργανισμού Άθλησης και Φροντίδας, Νεολαίας και Τρίτης Ηλικίας (Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η.), πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών.
Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου ενημέρωσε τα μέλη του Σώματος για τον πρόωρο και αδόκητο χαμό του Προέδρου του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η., που αναγγέλθηκε την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017, κι ανακοίνωσε ότι ο εκλιπών θα κηδευθεί από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ασπροπύργου, σε ημέρα και ώρα που θα ανακοινωθεί, από την οικογένειά του και το Δήμο. Ο κ. Νικόλαος Μελετίου εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του, για την αποδημία του Γεώργιου Τσόκα, ενώ μετέφερε και τα συλλυπητήρια πολλών πολιτών του Ασπρόπυργου, που έσπευσαν να επικοινωνήσουν με τον ίδιο και το Δήμο, στην είδηση του θανάτου του εξέχοντος μέλους της Δημοτικής Αρχής της πόλης.
Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι, ο εκλιπών, εκλεκτό μέλος της κοινωνίας του Ασπρόπυργου, σπούδασε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), ορκίστηκε Σημαιοφόρος και υπηρέτησε ευδόκιμα τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας, ως μάχιμος Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, στην ιεραρχία του οποίου έφτασε μέχρι το βαθμό του Αρχιπλοίαρχου. Μετά την αποστρατεία του, ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά της πόλης, από πολλά κοινωνικά μετερίζια, με κορυφαίο αυτό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο Γεώργιος Τσόκας εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος Ασπροπύργου, το 2006, και επανεξελέγη στις Εκλογές του 2010 και του 2014, πάντοτε μεταξύ των πρώτων επιτυχόντων. Υπηρέτησε το Δήμο, τον Ασπρόπυργο και τους Συμπολίτες μας, αλληλοδιαδόχως, από τη θέση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του Προέδρου του Οργανισμού Άθλησης, Φροντίδας, Νεολαίας και Τρίτης Ηλικίας.
Από τις θέσεις ευθύνης, από τις οποίες υπηρέτησε με πάθος το Δήμο, την πόλη και τους Συμπατριώτες του, ο Γεώργιος Τσόκας πορεύτηκε με γνώμονα την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος, το κοινό καλό, την ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά, την κοινωνική αλληλεγγύη. Επίσης, ως Πρόεδρος ή Μέλος Διοικητικών Συμβουλίων, σε συλλογικούς και παραγωγικούς φορείς της τοπικής κοινωνίας του Ασπρόπυργου και της Δυτικής Αττικής, άφησε ίχνος εξαίρετου ανθρώπου, υπεύθυνου και οραματικού συνεργάτη, με αρχές, ιδανικά και αξίες. Το ίδιο άξιος στάθηκε ο εκλιπών και ως οικογενειάρχης, πατέρας τριών εξαίρετων τέκνων.
Η απώλεια του, για τη σύζυγό του Σοφία, για τα τρία παιδιά του, Θεμιστοκλή, Κωνσταντίνο και Μαρία - Ξανθή, για τους Γονείς του, Θεμιστοκλή και Μαρία, για τα αδέρφια του, Ιφιγένεια και Σεραφείμ, και για όλους τους συγγενείς του, είναι πραγματικά πολύ μεγάλη. Ας τους δώσει ο Θεός τη δύναμη να αντέξουν τον πόνο, από τον πρόωρο και άδικο χαμό του.
Ο Γεώργιος Τσόκας, αφήνει φτωχότερο τον Ασπρόπυργο, την Αυτοδιοίκηση, το Δημοτικό Συμβούλιο, τη Δημοτική Αρχή, το κοινωνικό δυναμικό της πόλης, γιατί υπήρξε ένας άνθρωπος που υπηρέτησε τον τόπο, με πάθος, με ήθος, με συνείδηση προσφοράς, με όραμα και δυναμισμό. Αφήνει πίσω του πλούσια παρακαταθήκη. Ένα αποτύπωμα, που δεν μπορεί να το σβήσει ο χρόνος. Για τούτο, ο Ασπρόπυργος, δίκαια θα τον μνημονεύει εσαεί, τιμώντας την πολλαπλή, την παραδειγματική, κοινωνική του κατάθεση.
Προτείνω, το Δημοτικό Συμβούλιο:
-Να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του, στην οικογένεια του εκλιπόντος.

-Η κηδεία του Γεώργιου Τσόκα, εν ενεργεία Προέδρου του Οργανισμού Φροντίδας, Νεολαίας και Τρίτης Ηλικίας, επί δεκαετία υπηρετήσαντος το Δήμο, από κορυφαίες θέσεις ευθύνης, να γίνει με όλες τις τιμές εν ενεργεία Δημάρχου, και με δαπάνη του Δήμου.
-Να παραστεί σύσσωμο, το Δημοτικό Συμβούλιο, στην κηδεία, που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ασπροπύργου.
-Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος, από τον Δήμαρχο Ασπροπύργου, κ. Νικόλαο Μελετίου.
-Να κατατεθεί στεφάνι, εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Ασπροπύργου.
-Να διατεθεί, στη μνήμη του Γεώργιου Τσόκα, χρηματικό ποσό, στο Κοινωνικό Κατάστημα Αλληλεγγύης του Δήμου Ασπροπύργου, «ο Πλησίον».
-Οι υπηρεσίες του Δήμου, την ημέρα της νεκρώσιμης ακολουθίας, να παραμείνουν κλειστές.
-Οι σημαίες, στα Δημοτικά Καταστήματα του Ασπρόπυργου, να παραμείνουν μεσίστιες, επί τριήμερο.
-Να δημοσιευθεί, η παρούσα απόφαση, στον τοπικό τύπο.
Το ψήφισμα έγινε ομόφωνα δεκτό, από τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου