Άνθρωπος των ειδικών (μουσικών) αποστολών ο Δημήτρης Δαμάσκος

Ο Δημήτρης Δαμάσκος, χαμογελαστός όπως πάντα, πριν από την έναρξη της εκδήλωσης
Ο Δημήτρης Δαμάσκος είναι ένας σπουδαίος μουσικός και το αποδεικνύει με την καθημερινή του δραστηριότητα στα καλλιτεχνικά δρώμενα, αλλά και με την πολύχρονη συμμετοχή του στη Δημοτική Φιλαρμονική και Ορχήστρα Φυλής.
Έτσι η παρουσία του στο μνημόσυνο της ηρωίδας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Κουζνέτσοβα-Τσιγγέλη Ζιναΐντας δεν αποτέλεσε έκπληξη, αλλά διατεταγμένη αποστολή. Ανταποκρίθηκε αμέσως στην πρόσκληση του μαέστρου της Φιλαρμονικής Νίκου Καλομοίρη και έδωσε το «παρών» με το συνθεσάιζερ, για να παίξει τους Εθνικούς Ύμνους της Ρωσίας και της Ελλάδας.
Χαρακτηριστικός της καλλιτεχνικής του συγκρότησης ήταν ο διάλογός του με τον Μορφωτικό Ακόλουθο της Ρωσικής Πρεσβείας Θεόδωρο Καλάιδοφ. Ο διπλωμάτης θέλησε, πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, να βεβαιωθεί ότι ο Δημήτρης γνώριζε τον Εθνικό Ύμνο της Ρωσίας και τον ρώτησε ευγενικά, με το σκεπτικό ότι θα μπορούσε να προκληθεί σύγχυση λόγω του γεγονότος ότι είναι διαφορετικός από αυτόν της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Χαμογελώντας ο Δημήτρης Δαμάσκος έβγαλε από το ντοσιέ του την παρτιτούρα του Εθνικού Ύμνου της Ρωσίας και την έδειξε στον Μορφωτικό Ακόλουθο, που ήταν η σειρά του να εκπλήξει τους πάντες: Με την πρώτη ματιά συμφώνησε με το Δημήτρη ότι ήταν η σωστή, αποδεικνύοντας ότι το «Μορφωτικός» στην υπηρεσιακή του ιδιότητα δεν είναι σχήμα λόγου, αφού ξέρει να διαβάζει πεντάγραμμο.
Όσο για το Δημήτρη, δεν εξάντλησε τη δραστηριότητά του στο Κοιμητήριο. Λίγο αργότερα φόρεσε τη στολή του και πήρε μέρος, με τη Φιλαρμονική, στη λιτάνευση της εικόνας του Αη Γιώργη της Ζωφριάς.
Πραγματικά ακούραστος και αεικίνητος.
Στη φωτό που ακολουθεί ο Δημήτρης Δαμάσκος, φωτογραφίζεται μετά το τέλος της εκδήλωσης, με τον «άνθρωπο του συναφιού», Αντιδήμαρχο Σπύρο Μπρέμπο και το Δημήτρη Σύρο που είχε την ηχητική επιμέλεια της εκδήλωσης.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου