Λαοσύναξη στον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου Ζωφριάς






Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η εορτή του Αγίου Γεωργίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ζωφριάς, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και πλήθους πιστών.

Η διήμερη πανήγυρη του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου 22 Απριλίου 2017, με τη τέλεση του Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κορωνείας κ. Παντελεήμονος. 

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, Κυριακή 23 Απριλίου, τελέστηκε το πρωί η Θεία Λειτουργία και έγινε αρτοκλασία, ενώ οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το απόγευμα με την πανηγυρική δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κορωνείας κ. Παντελεήμονος και την περιφορά της εικόνας.

Αμέσως μετά την περιφορά ο Μητροπολίτης Κορωνείας ευλόγησε τους πιστούς κι ευχαρίστησε τον εφημέριο του Ναού πατέρα Ιγνάτιο για τη διοργάνωση της πανήγυρης και το έργο του στην ενορία.

Ο πατήρ Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα, ο οποίος «αν και βρίσκεται εκτός Αθηνών εκτάκτως, είναι νοερά εδώ μαζί μας, και με την ευλογία του γίνεται η πανήγυρης». Ευχαρίστησε επίσης τον Μητροπολίτη Κορωνείας κ. Παντελεήμονα για τη σεπτή του παρουσία και ευλογία και τους ιερείς και πατέρες της Μητρόπολης και των ενοριών του Δήμου μας, «οι οποίοι μας τιμούν με την παρουσία τους και μας δίνουν μεγάλη χαρά».

Τις θερμές του ευχαριστίες απηύθυνε και προς τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού. «Να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον αγαπητό κύριο Δήμαρχο Χρήστο Παππού ο οποίος βρίσκεται σήμερα μαζί μας, όπως και στην Ανάσταση ήταν μαζί μας. Η παρουσία του σημαίνει πολλά για εμάς», τόνισε ο πατήρ Ιγνάτιος, ο οποίος αναφέρθηκε με θερμά λόγια και στον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών, Εσόδων και Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρη Καμπόλη, ευχαριστώντας τον τόσο για την παρουσία του όσο και για την ευγενική προσφορά του φαγητού που διατέθηκε στους πιστούς μετά την περιφορά και στη δεξίωση για τους ιερείς, καθώς και για την προσφορά των πυροτεχνημάτων που στόλισαν τον ουρανό κατά τη λιτανεία.

Επίσης, ο πατήρ Ιγνάτιος ευχαρίστησε τους Αντιδημάρχους, Αναπληρωτές Δημάρχους, Προέδρους ΝΠΔΔ, Δημοτικούς Συλλόγους, Τοπικούς Συμβούλους Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου, αιρετούς της αντιπολίτευσης, Προέδρους πολιτιστικών Συλλόγων και ειδικότερα των Συλλόγων Κρητών και Ηπειρωτών που συμμετείχαν στο πολιτιστικό μέρος του προγράμματος της πανήγυρης, καθώς και του Συλλόγου Θεσσαλών που συνόδεψαν την εικόνα κατά τη λιτανεία. Τέλος, ευχαρίστησε τη Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής για τη μεγαλοπρέπεια που προσέδωσε στην περιφορά της εικόνας, τις κυρίες του Φιλοπτώχου που μαγείρεψαν για τους πιστούς. 

Η εορταστική βραδιά ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο γλέντι στο προαύλιο του ναού, στο οποίο φέτος συμμετείχαν τα χορευτικά των Συλλόγων Κρητών Φυλής και Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, ενώ ακολούθησε δεξίωση για τους ιερείς στο πνευματικό κέντρο της ενορίας.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 

















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου