Άριστα στον Χατζητρακόσια από το Συνήγορο του Πολίτη

Ο Νίκος Χατζητρακόσιας κρατώντας τον ογκώδη φάκελο
που υπέβαλε στο Συνήγορο του Πολίτη
Στο αρχείο έθεσε ο Συνήγορος του Πολίτη καταγγελία για τραυματισμό μαθητή στο Γ’ Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων, μετά το αναλυτικό υπόμνημα που του υπέβαλε ο Αναπλ. Δήμαρχος και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας. 
Με την επιμέλεια και τη μεθοδικότητα που τον διακρίνει, ο Νίκος Χατζητρακόσιας συνόδευσε το υπόμνημά του με τα αναγκαία έγγραφα, συγκροτώντας έναν ογκωδέστατο φάκελο, με τον οποίο απέδειξε ότι η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή είχε κάνει τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης του σχολείου και είχε φροντίσει για τη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων ασφαλείας.
Ειδικότερα ο Συνήγορος αφ’ ενός διαπίστωσε ότι ο τραυματισμός του μαθητή δεν επήλθε στον οριοθετημένο χώρο του προαυλίου κι αφ’ ετέρου ότι «οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες καταβάλουν κάθε προσπάθεια τόσο για την αποφυγή ατυχημάτων, όσο και για την καλή συντήρηση των σχολικών κτιριακών συγκροτημάτων». 
Αναφερόμενος στην υπόθεση ο Νίκος Χατζητρακόσιας τόνισε ότι η απόφαση του Συνηγόρου να θέσει την υπόθεση στο αρχείο αναγνωρίζοντας ότι οι υπηρεσίες καταβάλουν κάθε προσπάθεια για τη συντήρηση των σχολικών εγκαταστάσεων αποτελεί δικαίωση για τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή και για τον ίδιο. 
«Η καταγγελία είχε θέσει ηθικό θέμα, υπό την έννοια ότι η Σχολική Επιτροπή κάνει μια συλλογική προσπάθεια επίλυσης όλων των ζητημάτων και έχει επιτελέσει τεράστιο έργο, το οποίο αναγνωρίζει η εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και οι συνδημότες μας», τόνισε χαρακτηριστικά. 
Δείτε το σχετικό έγγραφο του Συνήγορου του Πολίτη:

 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου